SE PROGRAMSERIEN ”VIT SOM SNÖ”- OM SVERIGES MEST UPPMÄRKSAMMADE BANKKRASCH OCH ÅRHUNDRADETS FINANSRÄTTEGÅNG!

I augusti 2010 drog finansinspektionen in tillståndet för HQ Bank och Sveriges genom tiderna mest uppmärksammade bankkrasch var ett faktum. Författarna har haft tillgång till interna mail, lusläst bankens dokument och grävt fram bortsorterat förundersökningsmaterial. HQ-Gate är en berättelse om inkompetens, myndighetsmissbruk och mygel på samhällets högsta nivå.

Den här filminspelningen är ett led i vår inriktning som vi kallar för finansiell underhållning, parallellt med de investeringsträffar som vi arrangerar på hotell i Stockholm City, då vi med det här programformatet parallellt flyttar in i en TV-studio vid Hötorget.

Se andra avsnittet av programserien Vit Som Snö, vilket författarna diskuterar kapitel 2 och 3 i boken HQGATE – om hur det kommer sig att Christen Ager-Hanssen blev indragen i historien runt HQ Bank. Och om hur journalisten Jenny Hedelins egna intresse startade.

Följ den spännande serien med första avsnittet-Domedagen på Dalarö och se andra avsnitt här som livesändes 24 februari.

 

Se första avsnittet ”Domedagen på Dalarö” här

Bakgrund

Vit som Snö är en programserie i samverkan med Financial Stockholm & Realtid.

Sveriges mest omskrivna finansman, Mats Qviberg och andra nyckelpersoner i HQ bank som åtalades för grovt svindleri och grovt bokföringsbrott friades i Tingsrätten. Det handlar om maximalt 3,2 miljarder kronor plus ränta som den nya styrelsen anser att den tidigare styrelsen i HQ och HQ Bank samt revisorerna ska betala i skadestånd för bankens haveri. Dessutom vill HQ ha tillbaka pengar för vinstutdelningar de hävdar har varit olagliga. Programserien kommer parallellt sändas tills tvistemålet i huvudförhandlingen är avslutad 17 juni 2017.

 

Vit som Snö

Titeln till Vit som Snö, bygger på det mail som Fredrik Crafoord skickar, drygt en månad efter sitt första möte med Ekobrottsmyndigheten, till HQ:s tidigare VD Mikael König och innehåller en lista i instruktioner på fem punkter. Fredrik Crafoord var i behov av någon som kunde backa upp hans eget försvar.

Mer av detta kommer man få ta del av i programserien ”Vit som Snö”, sanningen bakom HQ-kraschen, Sveriges mest uppmärksammade bankkrasch och århundradets finansrättegång, med journalisten Jenny Hedelin och Christen Ager-Hanssen, samt programledaren Staffan Erfors som är chefredaktör på Realtid.

Jenny & Christen kommer också bjuda in personer som de stött på under sitt omfattande arbete, samt även ta upp sådant som de inte fick med i boken, utan tillkommit under processen.

Intresserad av boken?

 Beställ den här!