”Vit som Snö”-programserien om Sveriges mest uppmärksammade bankkrasch och århundradets finansrättegång!

Vit som Snö är en programserie i samverkan med Realtid. Sveriges mest omskrivna finansman, Mats Qviberg och andra nyckelpersoner i HQ bank som åtalades för grovt svindleri och grovt bokföringsbrott friades i Tingsrätten. Det handlar om maximalt 3,2 miljarder kronor plus ränta som den nya styrelsen anser att den tidigare styrelsen i HQ och HQ Bank samt revisorerna ska betala i skadestånd för bankens haveri. Dessutom vill HQ ha tillbaka pengar för vinstutdelningar de hävdar har varit olagliga. Programserien kommer parallellt sändas tills tvistemålet i huvudförhandlingen är avslutad 17 juni 2017.  Följ den spännande serien med första avsnittet-Domedagen på Dalarö!

Titeln till Vit som Snö, bygger på det mail som Fredrik Crafoord skickar, drygt en månad efter sitt första möte med Ekobrottsmyndigheten, till HQ:s tidigare VD Mikael König och innehåller en lista i instruktioner på fem punkter. Fredrik Crafoord var i behov av någon som kunde backa upp hans eget försvar.

Mer av detta kommer man få ta del av i programserien ”Vit som Snö”, sanningen bakom HQ-kraschen, Sveriges mest uppmärksammade bankkrasch och århundradets finansrättegång, med journalisten Jenny Hedelin och Christen Ager-Hanssen, samt programledaren Staffan Erfors, chefredaktör på Realtid.

Jenny & Christen kommer också bjuda in personer som de stött på under sitt omfattande arbete, samt även ta upp sådant som de inte fick med i boken, utan tillkommit under processen.