Välkommen på Vinmingel & Börsanalyser 25 juni på Hotell Anglais, Stureplan!

Vi rundar av halvåret 2018 med sommaravslutning som innehåller Vinmingel & Börsanalyser, samt en mix av bolag inom olika områden. Vi tar också tempen på börsläget främst Sverige men även USA, vart är börsen på väg?

Hur skall man agera när USA:s centralbank Federal Reserve höjer styrräntan med 0,25 procentenheter till 1,75–2,00 procent?

Träffa Anders Haglund, börsproffs och analytiker med främst inriktning teknisk analys som går igenom sin syn på börsläget. Ta också del av hans utbildningar i ”Bättre affärer med hjälp av Teknisk Analys” se nedan för mer information.

Vi bjuder på något att äta, dricka och ”vin i baren”! Begränsat antal platser, så först till kvarn.

 

Programmet har uppdaterats!

 

Följande föreläsare & bolag presenteras.

Börsanalys

Anmäl dig också till utbildningen ”Bättre Affärer med Teknisk Anlays” 26 &27 juni HÄR!Börsanalysen görs av Tradingcoachen Anders Haglund med extra fokus på USA & Sverige. Vart är börsen påväg? Anders Haglund, b.la. skribent på Tradingportalen, kommer göra en global genomgång av världsläget gällande aktiemarknader, räntor och råvaror. Anders arbetar med kapitalförvaltning på Safe Return Asset Management och är även skribent på Tradingportalen och rådgivare/utbildare på TradingCoachen. Dessutom är Anders ordförande för STAF, Skandinaviens Tekniska Analytikers Förening.

Annexin Pharmaceuticals AB

Annexin Pharmaceuticals utvecklar läkemedel baserade på ett humant rekombinant protein, Annexin A5, med potential att bli First-In-Class inom en rad olika hjärt- och kärlsjukdomar. Nyligen publicerade prekliniska data visar att behandling med Annexin A5 kort efter hjärtinfarkt leder till minskad omfattning av hjärtinfarkten och en 30 % förbättrad hjärtfunktion. Bolagets huvudfokus för utveckling i egen regi är ögonsjukdomen retinal venocklusion men Annexin Pharmaceuticals kommer att söka samarbetspartners för utvecklingen av behandlingar mot större hjärt- och kärlsjukdomar.

För mer information

Presenteras av Jamal El-Mosleh, VD

Seafire AB

Seafire är ett noterat riskkapitalbolag som fokuserar på small-cap segmentet, lönsamma bolag med omsättning upp till 100 MSEK. Strategin är att växa med 2-3 förvärv per år samt skapa tillväxt i befintliga portföljbolag. Koncernen består idag av två teknikbolag, Hedén Group AB (filmteknik) och Followit Sweden AB (trackingsystem) samt ett tjänstebolag, Linguacom (översättning/tolkförmedling) som är i förvärvsprocess.

Investeringserbjudande

Bolaget genomför en emission på 13,2 MSEK som tillsammans med en erhållen förvärvskredit på 50 MSEK ska användas till förvärv. Teckningstid 7-21 juni 2018.

Mer information på www.seafireab.com/investerare

Seafire – investera i onoterat!

  • Unikt noterat riskkapitalbolag med erfaret team med track-record
  • Förvärvsstrategi i attraktivt marknadssegment – small-cap
  • Accelererad tillväxt och lönsamhet ger god förväntad värdetillväxt

Presenteras av Johan Bennarsten, grundare och VD

Absolicon Solar Collector AB

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag, specialiserat på koncentrerad solvärme. Solfångaren T160 arbetar upp till 160°C och har den högsta optiska verkningsgraden som någonsin uppmätts för ett kommersiellt tillgängligt litet paraboliskt tråg. Efter att ha uppnått banbrytande prestanda bygger nu Absolicon två robotiserade produktionslinor, en i Sverige och en i Kina som kommer att producera en 5,5 m2 solfångare var sjätte minut. Företaget kombinerar solenergiforskning med försäljning av solfångarfält till industrier som behöver hetta och ånga samt kompletta robotiserade produktionslinor för T160.

För mer information

Presenteras av Joakim Byström, VD

Financial Evenings

Jan Rejdnell har arrangerat privatekonomiska mässor i Sverige och varit aktiv med noterat ägarspridningsbolag vid NGM-börsen. Genomfört många Roadshows med bolag som främst varit onoterade bolag på väg till listning på marknadsplats. En bland de mest kända är Fortnox. Jan ställer frågor till VD:n och ställer sådana frågor som investerare vill ha svar på som grund för investeringen. “Intervjutekniken gör att publiken hela tiden är vaken och lyssnar intensivt.”

Jan tar med sig några bolag b.la. Power & Tower & Adescare International som kan vara intressanta investeringsobjekt.

Power & Tower Holding AB (publ)

Power & Tower är verksamt inom infrastruktur i Nordamerika, där man drar fiberkabel och elkablar. Företaget specialiserar sig på horisontell styrbar borrning för att lägga kabel. Power & Towers helägda dotterbolag Southern Engineering Construction Corporation (SECC) primära tjänst är horisontalborrning för dragning av fiberkabel. Man borrar horisontellt under marken med hjälp av en särskild borrteknik och installerar kanaler som fiberkabeln sedan dras igenom. Fiberanslutning är en förutsättning för att kunna hantera den ständigt växande datamängden inom IT och telecom.

För mer information

Presenteras av Ingemar Sekund, VD

Adescare International AB (publ)

Adescare International AB (publ) är ett företag som ägnar sig åt produktion, distribution, internationell försäljning och marknadsföring av kosmetiska och kosttillskotts-produkter inom Skönhet & Hälsa. Bolaget har ett brett sortiment av egna varumärken, exklusiv distribuering och ledande märken av parfymer, kosmetik, skönhetsprodukter, hårvårdsprodukter, och kosttillskott. Bolaget finns på marknader i Spanien, Sverige, Storbritannien och andra europeiska länder. Inom kort utökas sortimentet med världsunika produkter inom hudvård. Bolaget är mycket lönsamt och kommer att noteras för att expandera med flertalet nya produkter. Ägarna har arbetat i årtionden inom sektorerna läkemedel och kosmetika. Finns svenska delägare i bolaget. Skall noteras i höst.

Presenteras av Gustav Kamperman, VD