Så här investerar Per Håkan Börjesson, VD Investment AB Spiltan “Sveriges Warren Buffett”

Intervju med ”Sveriges Warren Buffett”

Lyssna på intervjun från Investerarmötet-Live 30 juni med Per Håkan Börjesson, VD Investment AB Spiltan ”Sveriges Warren Buffett” som intervjuades av journalisten & bokförläggaren Jan Sterner. Bolaget har länge flugit lite under radarn bland investmentbolagen, eftersom det inte klassats som börsnoterat. Nu blir det ändring på det. Det började 1986 som en liten aktiesparklubb för några glada studentkamrater på Tekniska Högskolan i Linköping till att har gett 40 gånger pengarna eller imponerande 4 000 procent på 10 år. Då detta var sista live-seminariet innan semestern så bjöds det även på lite boktips att läsa i sommar. Titta in på sternersforlag.se Just nu och en dryg vecka framåt får du 20 procents sommarrabatt när du anger rabattkoden aktiesommar. För mer information om boktips nedan att läsa i sommar!

Bolagspresentationer i studion

Lipigon utvecklar nya läkemedel för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter, s.k. lipidrelaterade sjukdomar. Bolagets verksamhet bygger på över 50 års lipidforskning vid Umeå Universitet.

Presenterades av Stefan K. Nilsson, PhD, MBA CEO

Med visionen att vara nordisk marknadsledare 2025 samlar Fuud en rad spännande svenska varumärken inom Functional Foods under samma tak, för att med gemensam kraft utmana de befintliga spelarna inom en av livsmedelsbranschens snabbast växande kategorier. 

Presenterades av Peter Blom, VD

Sedan starten 2013 har Safello varit den säkra och trygga aktören för svenskar att köpa och sälja kryptovaluta hos. Tillsammans med världsledande riskkapital-bolag i ryggen har Safello utvecklat produkter som möjliggör handel med kryptovalutor.

Presenterades av Frank Schuil, CEO

Sommarläsning för aktieintresserade

Här är Jan Sterners tips om bra sommarläsning för aktiesparare, som han presenterade vid onsdagens seminarium.

Jag börjar med en av de senast utgivna. Det är boken Pengars Psykologi av den prisbelönte ekonomiskribenten Morgan Housel. Han säger själv att det handlar om tidlösa lärdomar om förmögenhet, girighet och lycka. Alltså ett betydligt bredare anslag än bara aktier och börs. Bokens styrka är att den är lättillgängligt och spänstigt skriven med en lång rad tankeväckande inslag. Skickligt översatta av Ludvig Rosenstam Åhman, investeringsspecialist på Danske Bank och själv författare till också mycket läsvärda ”101 Tankar om aktier”.

 Författaren Housel sammanfattar: Förmågan att hantera dina pengar handlar inte så mycket om vad du kan eller känner till. Det handlar om hur du beter dig.

 ”En av de bästa och mest originella finansböckerna på åratal” skrev Wall Street Journal. Läs den i sommar – du kommer inte att ångra dig.

 Ett annat aktuellt tips är att läsa Arne Kavastu Talvings första bok Min vinnande väg bli rik på aktier. Den ger en utmärkt introduktion till Kavastus trendföljande strategi som varit så fantastiskt framgångsrik under många år.

 Och varför ska du läsa den just nu – om du inte redan gjort det. Jo, för efter sommaren kommer del två som är en fortsättning på Kavastus vinnande väg med ytterligare fördjupningar och utveckling av hans aktiestrategi. Den nya boken kommer snart att gå att förhandsboka på förlagets hemsida.

 Sen finns det, som sagt, en rad andra intressanta och lärorika aktieböcker att välja på. Bland andra 6 böcker av populäre aktieskribenten Marcus Hernhag. Titta in på sternersforlag.se Just nu och en dryg vecka framåt får du 20 procents sommarrabatt när du anger rabattkoden aktiesommar.

 Länk till Sterners Förlag: https://sternersforlag.se