Investerarmötet-Live 30 juni ”Investera som Proffsen” med Per Håkan Börjesson “Sveriges Warren Buffett”

Välkommen att lyssna till ”Sveriges Warren Buffett” Per-Håkan Börjesson, vd för Investmentbolaget Spiltan. Bolaget har länge flugit lite under radarn bland investmentbolagen, eftersom det inte klassats som börsnoterat. Nu blir det ändring på det. (Seminariet är gratis) För mer information via anmälan eller nedan.

Samtidigt talar Spiltans historik sitt tydliga språk. En kort sammanfattning som borde tilltala alla aktieintresserade är att substansvärdet i en Spiltanaktie de senaste 10 åren gått från runt 500 kr till dryga 20 000 kr omräknat för split 100 på 1 för ett par år sen. Det vill säga 40 gånger pengarna eller imponerande 4 000 procent på 10 år.
Per Håkan får berätta hur han burit sig åt i ett samtal med ekonomijournalisten och bokförläggaren Jan Sterner, som också bjuder på några väl valda lästips i sommarhängmattan.
Sterners Förlag har gett ut ett 20-tal böcker om aktier, ekonomi och klokt långsiktigt sparande. En av de senaste är boken Pengars Psykologi av den prisbelönte ekonomiskribenten Morgan Housel. Han säger själv att det handlar om tidlösa lärdomar om förmögenhet, girighet och lycka. Alltså ett betydligt bredare anslag än bara aktier och börs. Bokens styrka är att den är lättillgängligt och spänstigt skriven med en lång rad tankeväckande inslag. Eller som författaren själv sammanfattar: Förmågan att hantera dina pengar handlar inte så mycket om vad du kan eller känner till. Det handlar om hur du beter dig.
 ”En av de bästa och mest originella finansböckerna på åratal” skrev Wall Street Journal. Läs den i sommar – du kommer inte att ångra dig.
Ett annat aktuellt tips är att läsa Arne Kavastu Talvings första bok Min vinnande väg bli rik på aktier. Den ger en utmärkt introduktion till Kavastus trendföljande strategi som varit så fantastiskt framgångsrik under många år.
Och varför ska du läsa den just nu – om du inte redan gjort det. Jo, för efter sommaren kommer del två som är en fortsättning på Kavastus vinnande väg med ytterligare fördjupningar och utveckling av hans aktiestrategi. Den nya boken kommer snart att gå att förhandsboka på förlagets hemsida.
Sen finns det, som sagt, en rad andra intressanta och lärorika aktieböcker att välja på. Titta in på sternersforlag.seJust nu och en vecka framåt får du 20 procents sommarrabatt. Rabattkoden får du under seminariet.  

Vi har även bjudit in en mix av bolag inom hälsa & fintech.

För mer information nedan

Lipigon Pharmaceuticals AB (publ)
Lipigon utvecklar nya läkemedel för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter, s.k. lipidrelaterade sjukdomar. Bolagets verksamhet bygger på över 50 års lipidforskning vid Umeå Universitet. Lipigon fokuserar initialt på ovanliga sjukdomar som kan ge särläkemedelsstatus och på nischindikationer, men på sikt har bolaget möjlighet att rikta sig mot bredare indikationer inom området, som diabetes och hjärt-kärlsjukdom. Lipigons pipeline består av fyra aktiva projekt: RNA-läkemedlet Lipisense, inriktat mot förhöjda triglycerider; RNA-läkemedelsprojekt mot akut andnödssyndrom; ett genterapiprojekt för den sällsynta sjukdomen lipodystrofi tillsammans med Combigene AB (publ); och ett småmolekylsprojekt för dyslipidemi (allmänna blodfettsrubbningar) i samarbete med HitGen Inc.
För mer information
Presenteras av Stefan K. Nilsson, PhD, MBA CEO

Fuud AB (Tidigare Frill Holding AB (publ) 
Med visionen att vara nordisk marknadsledare 2025 samlar Fuud en rad spännande svenska varumärken inom Functional Foods under samma tak, för att med gemensam kraft utmana de befintliga spelarna inom en av livsmedelsbranschens snabbast växande kategorier.
Genom stort fokus på högkvalitativt innehåll, spännande innovationer och attraktiv design är Fuuds mål att ständigt erbjuda nya och bättre alternativ än de som redan finns på marknaden, samtidigt som de bidrar till såväl bättre hälsa som ökad livskvalitet för nordens befolkning.
Med naturligt inbyggd framåtanda, en stark och hungrig säljkår samt en rad rutinerade nyckelspelare i styrelsen har Fuud skapat en bra balans mellan muskler, driv och erfarenhet – och utgör tillsammans ett unikt högfunktionellt team med alla förutsättningar för att lyckas.
För mer information
Presenteras av Peter Blom, VD

Safello Group AB (publ)
Sedan starten 2013 har Safello varit den säkra och trygga aktören för svenskar att köpa och sälja kryptovaluta hos. Tillsammans med världsledande riskkapital-bolag i ryggen har Safello utvecklat produkter som möjliggör handel med kryptovalutor inom 60 sekunder, och integrerats med bland annat Swish, Mobilt BankID och Klarna Open Banking. Med över 200 000 användare och volym över 1 miljard SEK har Safello blivit ledande aktör på den svenska marknaden. Safello är sedan 2013 reglerat av Finansinspektionen och sedan 2021 börsnoterat på Nasdaq First North Growth Market. 
För mer information
Presenteras av Frank Schuil, CEO

Per Håkan Börjesson, VD Investment AB Spiltan
Per Håkan Börjesson, är VD, författare och huvudägare i Investment AB Spiltan sedan 1986. De senaste åren har Spiltan i snitt ökat sitt substansvärde med otroliga 50% per år! Per H Börjesson debatterar om småföretagande och finansiering, håller föredrag och har skrivit de tre böckerna; Så här kan alla svenskar bli miljonärer, Så här får du ett rikt liv som pensionär: sluta pensionsspara! Så här blir du miljonär som pensionär och Så här blev Warren Buffett världens rikaste person. 10 Warren Buffett böcker lottas ut till anmälda deltagare.
Modereras av Jan Sterner, Sterners Förlag