Lyssna på Anders Haglund, aktieanalytiker och tradingcoach från Investerarmötet 19 december ”Vart är börsen på väg?”

Vi rundade av året med aktieanalyser & bolagspresentationer på Hotell Anglais, Stureplan. Ta del av inspelad analys av Anders Haglund ”Vart är börsen på väg?” och bolagspresentationer från Gabather och Prostatype Genomics. Övriga bolag som medverkade var Polymer Factory & Tendo.

Vart är börsen på väg?

Anders Haglund, ”vår” ständige analytiker och börsproffs gjorde en övergripande analys av världsekonomin för aktier, valutor, räntor med extra fokus på USA & Sverige.

Gabather

Gabather är ett läkemedelsföretag i klinisk fas med målet att förändra behandlingen av neuropsykiatriska sjukdomar. Företaget grundades som ett svar på det betydande behovet och bristen på terapier inom neuropsykiatriska sjukdomar. Vår forskning och utveckling fokuserar på att utveckla nya innovativa läkemedelskandidater riktade mot GABAA-receptorn för behandling av störningar och obalanser i det centrala nervsystemet (CNS). GABAA-receptorer är det huvudsakliga hämmande signalsystemet i hjärnan. Dysfunktion eller obalans i detta system är känt för att vara kärnan i många neurologiska och neuropsykiatriska sjukdomar. Vårt mål är att utveckla nya banbrytande läkemedel för behandling av ett brett spektrum av neuropsykiatriska sjukdomar.

Website: www.gabather.com

Interview: https://www.youtube.com/watch?v=5yjygu-teg0

Emission: https://www.gabather.com/investors/rights-issue-2023/

Prostatype Genomics

Prostatype Genomics har inlett kommersialisering av sitt prognostiska gentest Prostatype för konstaterad prostatacancer. Framöver kommer bolaget sikta in sig på en lansering i USA, samt försäljning på utvalda marknader i Europa och Asien. Nu genomför bolaget en kapitalanskaffning för att finansiera kommersialiseringen och aktiviteterna i USA. vd Fredrik Persson berättade mer om planerna framåt, samt hur han ser på riskprofilen i bolaget.  För mer info om Företrädesemission för kommersialisering i USA och andra utvalda marknader.