Hur blir börsåret 2021? Inbjudan-Investerarmötet Live 21 december!

Vi rundar av börsåret 2020 med vårt webbsända live-seminarium i medverkan med börsproffsen Anders Haglund & Inge Heydorn. Inriktningen är Digitala Trender, Gaming och Hur blir börsåret 2021?

För mer information nedan eller via anmälan!

Inledningen av året 2020 var en chock för många industrier och företag. Effekterna kommer troligen märkas under lång tid framöver. Samtidigt har olika digitala tjänster växlat upp arbetet med att underlätta den digitala transformationen för företag och organisationer. Det amerikanska presidentvalet 2020 är avgjort och Joe Biden har valts till ny president och euforin efter positiva vaccinbesked 9 november från Pfizer har ebbat ut. Det var den största sektorrotationen på en enskild dag på över 30 år. De svenska inköpschefsindexen för november imponerar storligen, givet förutsättningar. Det bådar gott inför avslutningen på året och betyder förhoppningsvis att svensk ekonomi kan undvika en ny varselvåg. Sammantaget bådar ändå de svenska novemberundersökningarna gott inför avslutningen på året. Det ser ut som att svensk ekonomi kommer att kunna undvika en större svacka och med ett vaccin på intågande kan företagen också se med större tillförsikt på inledningen av nästa år. Även om utrullningen av vaccinet skulle dra ut på tiden.

Kommer vi få se mer av den sektorrotaion som var märkbart tydlig efter positiva vaccinbesked 9 november från Pfizer? Pfizer försäkrade att bolaget fortfarande är på väg att leverera 1,3 miljarder vaccindoser under 2021, efter att bolaget tidigare sänkt produktionsförväntningarna för 2020 med 50 miljoner. Dessutom uppgav Moderna sig räkna med att leverera upp till 125 miljoner doser av sitt vaccin globalt under det första kvartalet 2021. Är det dags att sälja av ”sitta hemma” aktierna och allokera om i portföljen bort från teknik och in i cykliskt igen? Många industri- och teknikbolag har under året sett större kursuppgångar än storbankerna. Är det bankerna som står näst på tur att gynnas av en bred ekonomisk återhämtning där kreditförlusterna minskar. Vad tror proffsen?

Vi har bjudit in vår ständige analytiker & tradingcoach Anders Haglund som delvis kommer reda ut dessa frågor genom att göra en övergripande analys av börsläget. Vart är börsen påväg? Anders gjorde också en övergripande analys av börsläget i både Sverige och USA sist han gästade vårt seminarium 9 oktober. Vad har hänt sen sist, har rätt beslut tagits sen Investerarmötet 9 oktober?

Vi har också uppdaterat programmet med seminariespåret Gameday, vilket vi bjudit in en E-sportsfond. Hur investerar proffsen inom gaming-sektorn? Med anledning av programpunkten har vi också bjudit in ett startup-bolag som säkert kan bli en kursraket den dagen bolaget noteras?

Att digitaliseringstrenden kommer fortsätta även 2021, trots en möjlig sektorrotation, kan vi vara säkra på och nya sätt att tjäna pengar på streaming, kan skapa helt nya arbetstillfällen som verkligen tagit fart under 2020. En av dessa bolag är Streamify, som är en plattform som hjälper kunder att tjäna pengar direkt och på flera sätt. 

Finserve Global Esports Fund

Under seminarietemat Gameday-Live, så har vi bjudit in Finserve Global Esports Fund som består av aktiecase i branschens många värdekedjor; alltifrån spelutvecklare, streamingtjänster och hårdvarutillverkare till esport-lag. Fonden investerar i bolag som är direkt eller indirekt sammankopplade med eSport-sektorn såsom hårdvaru- och mjukvarubolag, spelutvecklare eller företag som sköter sändningar av eSportevent, antingen via TV eller digitala kanaler. Nyckeln för att fonden ska välja att investera i ett bolag är att eSport ska vara en betydande värdedrivare för dess tillväxt och aktiekursutveckling över tid.

För mer information

Presenteras av Inge Heydorn, välrenommerad tech-analytiker och förvaltare av fonden Finserve Global Esports Fund

Streamify

Bolaget lanserade 2019 plattformen Streamify, som är en lättanvänd digital plattform som kombinerar livestreaming och E-commerce i en och samma tjänst. Bolagets lösning riktar sig till både den individuella användaren och större etablerade aktörer inom diverse branschsegment. Med hjälp av Streamify kan därför vem som helst livesända event via nätet och tjäna pengar från första titten. Det kostar ingenting att skaffa ett konto och 70 procent av intäkterna går direkt till avsändaren av livesändningen, varvid Streamify erhåller 30 procent av intäkterna. Streamify har ett flertal licensavtal med vinstdrivande aktörer, så kallade samarbetspartners (verksamma inom en mängd olika branscher), som i sin tur arrangerar evenemang som livestreamas genom Streamify. Vidare riktar sig Streamify även till mindre kunder, användare, som själva kan livestreama på plattformen gratis. Dessa kunder genererar sedan egna intäkter genom att tittare betalar för åtkomst till användarens livestreaming.

För mer information om investeringen

Presenteras av Johan Klitkou, VD