GAMEDAY-Gold Town Games satsar på hockey i mobilen

Investeringsseminariet 23 maj på hotell Anglais, Stureplan som var fullsatt med 175 investerare och som avlutades med Gameday-seminariet. Följande företag presenterades Gold Town Games, Paradox Interactive och InvestHype.

Nedan följer sammanställning, intervju & eventfilm med Pär Hultgren, VD & Tomas Nordström, Head of sales and marketing på Gold Time Games, en av bolagen som medverkade 23 maj under investeringsseminariet på hotell Anglais, Stureplan.

Gold Town Games satsar på hockey i mobilen

Kända hockeyspelare från ligor i Europa och NHL är investerare i bolaget och ambassadörer för spelen, stjärnor det kommer finnas möjlighet att utmana i spelet World Hockey Manager, som planeras släppas under hösten 2016. Ett första spel i en serie av managerspel till mobila plattformar.

– Just kopplingen mellan det virtuella och den verkliga världen har visat sig vara en extra lyckosam framgångsfaktor för några av de starkast lysande mobilspelsbolagen idag, säger Pär Hultgren, vd för Gold Town Games.

Inom genren managerspel är det inriktningen fotboll som dominerar idag. Därför tror Gold Town Games att ett mobilspel av managerkaraktär med fokus på ishockey skulle kunna bli en framgång. Bolaget har stor kunskap om sporten, som saknar en naturlig branschledare inom spelgenren. Under hösten 2016 planerar de att släppa spelet ”World Hockey Manager”, anpassat för de mobila plattformarna Apple iOS och Google Android. Efter detta är tanken att återanvända spelets tekniska plattform till att ta fram och lansera fler titlar inom andra stadium- och arenasporter.

– Vi har ett starkt team med spetskunskaper inom teknik, design och användarcentrerad mobilspelsutveckling som arbetar hårt för att kunna vara en del av att leda utvecklingen av manager-spels-genren framåt, berättar Pär Hultgren.

Gold Town Games är ett spelutvecklingsbolag med säte i Skellefteå. Att nätverka norr över faller sig därför naturligt. Ett ömsesidigt samarbete med utbildningarna för spelutveckling vid Luleå Tekniska Högskola och dess campus Skellefteå är på gång. Det kommer att möjliggöra en tidig kontakt med framtida spelutvecklare, samtidigt som verksamheten får ett starkare band till bygden. Både bolaget och regionen skulle gynnas av att nya arbetstillfällen skapas.

World Hockey Manager

I spelet World Hockey Manager kan en spelare skapa och äga sin egen hockeyklubb och tävla mot andra ”managers” runt om i världen. Spelet går ut på att utveckla sitt lag, organisation och arenaområde för att stå sig i konkurrensen och kunna klättra på de olika rankinglistorna. Framgångar i spelet tas upp i spelets egna nyhetskanaler. Det går att förhandla om spelare med en nära vän som också har lag i WHM, eller en ”manager” som sitter någon annan stans i världen. Möjligheten finns också att betta på det egna laget, dock inte med riktiga pengar, utan vinsterna delas ut i spelets egen premiumvaluta.

Marknad

Enligt bolagsstyrelsens bedömning kan marknaden för mobilspel förväntas fortsätta att växa och ge goda möjligheter till intäkter under de närmaste åren. Detta förutsatt att utvecklingen på marknaden inte påverkas negativt av till exempel makroekonomiska faktorer, nya regelverk eller andra opåverkbara omständigheter. Gold Town Games planerar att ansluta sin aktie till någon av handelsplattformerna Aktietorget, Nasdaq First North eller NGM MTF. Tidigast fem veckor efter att nyemissionen avslutats kommer handel kunna påbörjas på den lista som då valts ut.

Kort om nyemissionen:

Teckningstiden är från 20 maj till 3 juni 2016, med teckningskursen 6,25 kr per aktie.

Verksamheten har hittills finansierats med egna medel och bolaget bedömer att rörelsekapitalet är tillräckligt för att kunna bedriva verksamheten under en längre tid framöver. Motivet bakom nyemissionen är att snabbare kunna bygga värden inom mobilspelsmarknaden, marknadsföra kommande lansering av mobilspelet World Hockey Manager, påbörja utvecklingen av en andra speltitel, och att bredda bolagets ägarkrets.

En fulltecknad emission skulle innebära drygt 11 miljoner kronor före emissionskostnader.

Under de närmaste åren planerar Gold Town Games att investera sin vinst i utveckling av verksamheten och trygga positionen på marknaden.

Gold Town Games AB grundades år 2015.

VD har ordet.

”Tack för att vi fick deltaga under investerarträffen på Scandic Anglais den 23 maj. Vi välkomnar er alla med på vår resa som tar sikte mot att skapa världens mest populära hockey manager-spel, och i ett längre perspektiv släppa nya spel inom managergenren till övriga stora lagsporter på den väldigt expansiva mobilspelsmarknaden.

All information om vår nyemission och hur ni tecknar finner ni på länken nedan. Sista teckningsdag är den 3 juni.
Pär Hultgren, VD Gold Town Gold
https://youtu.be/xsu9KRdoxcs
https://youtu.be/6dSKwWQsemg