Vi inleder 2017 med årsmöte, Svenska Dagbladet Börsplus & investeringsträff på Hotell Anglais, Stureplan 30 januari!

Välkommen på årsmöte med Aktiespararna Stockholm Vasa, börsanalyser med Peter Benson som är prisbelönad aktieskribent och grundare av analystjänsten SvD Börsplus & tradingcoachen Anders Haglund från Safe Return Asset Management Nordic.

Vi avslutar kvällen med ”Closing Bell”, en föreläsning vinklat mot den amerikanska börsen.

Under investeringsträffen presenterar vi Initiator Pharma, Minesto, Orasolv & Presevia.

Anmäl dig här!

Vi bjuder på wrap & dryck.
Begränsat antal platser, så först till kvarn.
(Öppet även för icke medlemmar i Aktiespararna, kostnadsfritt)

Följande företag och föreläsare presenteras.

Tre sätt att bli en vinnare på börsen

Föredrag av Peter Benson som går igenom tre olika strategier för att uppnå goda långsiktiga resultat på aktiemarknaden.

Frågor som kommer diskuteras är bland andra:

Vilket slags investerare är du?

Vilka misstag kan du enkelt undvika?

Hur långt tid tar det att bli rik?

Vilka lätta vinster kan du göra?

För mer information

Analys & information om utbildning för lönsamma aktieaffärer

Anders Haglund, teknisk analytiker och förvaltare med mer än 25 års erfarenhet, från Safe Return Asset Management Nordic AB gör en internationell överblick med lite extra fokus på USA & Sverige. Anders presenterar även några aktier som Safe Return tycker är lite extra intressanta just nu. Anders berättar också kort om den utbildning som han håller i och som ger dig en helt ny syn på hur du kan göra bra och lönsamma aktieaffärer.

För mer information

Closing Bell

Med inspiration från CNBCprogrammet ”Closing Bell”, vilket programmet är uppkallat efter d.v.s. avslutningscermonin med klockan som ringer för att markera slutet av börshandeln på New York börsen (the New York Stock Exchange) som sker vid 4:00 pm EST ( 20.00 Svensk tid) avslutar Luis Recabarren, AlgoQuant Group med en teknisk analys av det breda indexet S&P 500 (Standard & Poor’s 500), som också ger oss indikationer om världsekonomin, inte minst nu efter Donald Trump som svärs in som USA:s 45:e president. Börsen har stigit sen Trumps valseger, inte minst S&P 500. Fortsätter rallyt? Hur agerar AlgoQuant Group? AlgoQuant Group fokuserar endast på dagsaktuell information via Teknisk Analys. Föreläsningen är vinklad mot den amerikanska börsen. Vi kommer framöver i det här avsnittet bjuda in olika gäster & företag som på ett eller annat sätt har exponering mot USA. Vi avslutade året 2016 med ”The Opening Bell” i studion.

För mer information

Initiator Pharma

Initiator Pharma är ett nystartat läkemedelsbolag baserat i Århus i Danmark, i dagsläget ägt till 60 procent av Saniona och till 40 procent ägt av Initiators grundare Claus Olesen, Dan Peters, Ulf Simonsen och Mikael Thomsen. Grundarna – som även utgör Initiators ledningsgrupp och huvudsakliga forskningsteam – har samtliga lång och gedigen erfarenhet inom preklinisk samt klinisk läkemedelsutveckling och är dessutom världsledande forskare inom både erektil dysfunktion och den MRI-teknologi som ligger till grund för bolagets läkemedelskandidater. Härutöver har ledningsgruppen även erfarenhet av regulatoriska processer, vilket är viktigt inför kommande kliniska studier. Bolaget har förvärvat tre läkemedelskandidater från Saniona, samtliga baserade på MRI-teknologin. Teknologin avser att hämma återupptagandet av monoaminer i kroppens nerver och genom detta öka dopaminnivåerna i olika delar av kroppen. Dopamin är en viktig neurologisk signalsubstans och genom att öka kroppens dopaminnivå kan ett flertal olika indikationer behandlas.

Under första halvan av januari 2017 meddelade Sedermera Fondkommission att Initiator Pharma ska göra en nyemission på 20,5 Mkr till 5,50 kr per aktie och notera sig i mitten av mars 2017.

Initiator Pharma noterar sig på Aktietorget den 15 mars 2017.

Presenteras av Claus Olesen, VD Initiator Pharma

Minesto

Minesto är ett svenskt miljöteknikföretag inom marin energi med missionen att minimera det globala koldioxidavtrycket från energisektorn genom att möjliggöra kommersiell elproduktion från långsamma havs- och tidvattenströmmar.

Minestos prisbelönta och patenterade produkt, Deep Green, är det enda beprövade marina kraftverket som på ett kostnadseffektivt sätt kan utvinna förnybar marin energi från relativt långsamma vattenströmmar.

I maj 2015 beviljades Minesto en investering på 13 miljoner euro från Europeiska regionala utvecklingsfonden genom Welsh European Funding Office, för den kommersiella lanseringen av Deep Green.

Minesto grundades år 2007 och har kontor i Göteborg, Holyhead, Wales och Portaferry, Nordirland. Minestos huvudägare är BGA Invest och Midroc New Technology. Minestos Certified Advisor är G&W Fondkommission. Läs mer på www.minesto.com

Presenteras av Dr Martin Edlund, VD Minesto AB

Orasolv 

Vem som helst kan bli en del av Orasolv. Bolaget är noterat på Aktietorget och har drygt 2000 aktieägare. Vi är med andra ord många som är engagerade och vill att det ska gå bra. Och vi vill bli fler.

Orasolvs affärsidé är att i storstadsregioner driva allmäntandvård och specialisttandvård. Bolaget har kommit en bit på vägen med att utveckla ett konkurrenskraftigt klinikkoncept som attraherar kunder, personal och säljare av kliniker. Tillväxt i intäkter och lönsamhet nås genom att förvärva och integrera tandvårdsmottagningar då det finns synergieffekter som ger ökad lönsamhet.

Svensk tandvård befinner sig i början av en strukturomvandling som kommer att förändra branschen. Idag arbetar ca. 7 400 tandläkare på ca. 4 000 kliniker men inom 5-10 år kommer branschen sannolikt att domineras av ett antal kedjeföretag. Orasolv skall vara en av de tre största aktörerna med ett erbjudande som är intressant för såväl kunder som klinikägare och tandvårdspersonal .

För mer information

Presenteras av Michael Lagerbäck, VD
 
Presevia
 
Preservia Hyresastigheter  direktinvesterar i nyproducerade hyresrättsfastigheter i områden där bostadsbristen är som störst. Fokus är på Stockholmsregionen där investeringar i nyproduktion av hyresrättsfastigheter historiskt har genererat en stabil real värdeökning. Preseriva är aktuella med en preferensaktiemission som ger 10% årlig utdelning.
 
Presenteras av vVD och IR-chef David Hansson