Välkommen till Financial Stockholm, mötesplats för finansproffs och småsparare 2:a oktober i Stockholm City

Temat för kvällen är svensk spjutspetsteknologi i flera avseenden och kan sammanfattas med god hälsa.

Aktiespararna Stockholm Vasa fortsätter samarbetet med Unga Aktiesparare i Stockholm City och kommer efterhand här presentera aktuell talare.

Arcoma, som kommer presenteras av Jonas Salomson VD, med över 40 års samlad erfarenhet av branschen, är en ledande leverantör av integrerade digitala röntgensystem med hög kvalité och avancerad teknik.

Investera i en paradisstrand med hållbart koncept. Labs2020 presenterar Thomas Petersson som kommer berätta om sitt spännande liv på paradisön Samoa, vilket knyter ihop säcken med svensk planerad skandinavisk design, hållbart byggande, spjutspetsteknologi och samoansk kultur.

Roland Ekstrand från Svensk Klimatcertifiering förtydligar begreppet ”Kretslopps anpassat samhälle” genom att berätta om ”Bygg nollenergihus”, Tillverka din egen el”, Gör avloppet till resurs”, Tillverka icke fossila drivmedel”.

Välkommen på mat och dryck, fyll i och anmäl er nedan gärna senast 26.e september.

Arcoma

Arcoma, med över 40 års samlad erfarenhet av branschen, är en ledande leverantör av integrerade digitala röntgensystem med hög kvalité och avancerad teknik. Arcomas produkter erbjuder den senaste digitala bildtekniken kombinerat med tekniskt avancerade rörliga positioneringssystem, vilket tillsammans med ergonomisk skandinavisk design, erbjuder kunden kompletta, konfigurerbara och funktionella digitala röntgensystem.

Bolagets produkter säljs via återförsäljare samt via OEM-kunder och det finns idag över 2 000 av Arcomas röntgensystem installerade i hela världen. Arcoma har nära samarbeten med sina stora globala OEM-kunder FujiFilm, Konica Minolta och Canon, alla verksamma inom medicinteknik.

Talare: Jonas Salomson, VD Arcoma AB

 

Thomas Petersson

Det hela började 1982, som ung student intresserad av geografi och ville veta mer om Söderhavet hittade han en intressant bok om Tahiti. Hans fascination av Söderhavet blev startskottet efter den brevväxling han haft med turistnäringen på öarna och i synnerhet den information han fått om tre amerikanare som startat en resort i paradiset.

Efter att han 1991 som student på KTH besökt söderhavsöarna med kort visit på Fiji, Raratonga, Tahiti och Bora Bora och fem år senare besökte Samoa för första gången och efter tredje visiten 1997 bestämde han sig för fullfölja sin gamla dröm, hittade han den perfekta paradisstranden och 2001 öppnades en beach-resort.

Ta del av Thomas fantastiska berättelse om paradisön Samoa och hans projekt.

Virgin Cove Resort

Svensk Klimatcerifiering AB

Klimatcertifierar varor och tjänster utifrån registrerade varumärken.
Projektledning med focus på miljö och klimat.
Analys av politiska beslutsprocesser utifrån mångårig erfarenhet som politiker.
Expert på handläggning av miljöbalken.

Labs2020

Labs2020 är ett projektbaserat företag bestående av ett flertal intressenter knutna till näringsliv, samhälle, organisationer och högskola. Namnet bygger på årtalet 2020 och syftet för företaget är att lyfta verksamheter och innovationer, samt skapa projekt, lab och företag som tydligt avser att uppnå EU:s satta 2020-mål.

labs2020