Träffa Jens Engvall vd Hemfosa & finansmannen Mats Qviberg på Scandic Anglais 29 april.

Träffa Jens Engvall vd för Hemfosa Fastigheter som är värd för kvällen, samt finansmannen Mats Qviberg under vår inplanerade frågestund ”porträttet”.
Under kvällen kommer Mikaela Idermark vice vd för Unga Aktiesparare bistå som gästmoderator för ”porträttet”.

Erik Forsell från Axier Equities AB kommer b.la. avsluta kvällen med att presentera VD Nicklas Dunham med erfarenhet som VD för b.la. Starbreeze och Grin Studios som kommer att berätta mer om den superresa bolaget Gaming Corps (Information on nyemission) gjort under det senaste året.

Vi bjuder på en god wrap, dryck och kaffe.

Öppet för både medlemmar och icke medlemmar.

Välkommen och passa även på att vinna 2 biobiljetter.

Hemfosa Fastigheter

Värd för kvällen är Hemfosa Fastigheter som är ett svenskt fastighetsbolag med två huvudområden för sin verksamhet. De arbetar dels med långsiktig förvaltning och utveckling av fastigheter, dels med att förvärva och sälja fastigheter. Genom sitt sätt att arbeta skapar de ett balanserat fastighetsbestånd som ger stabil och hög avkastning – vilket i sin tur gör att de kan utveckla och förädla ännu fler fastigheter.

Hemfosa ska vara en ansvarsfull och lyhörd hyresvärd som erbjuder sina kunder god service och hög kvalitet. För Hemfosar är det viktigt att vara nära de företag och andra verksamheter som hyr deras lokaler. Många av Hemfosas fastigheter rymmer idag någon form av samhällsverksamhet, såsom skolor, förskoleverksamhet, vård och vårdboenden eller rättsväsende. Övriga fastigheter består framför allt av kontorslokaler i tillväxtkommuner och logistik- eller lagerlokaler vid transportknutpunkter runt om i landet. Det betyder att Hemfosa valt ett fåtal områden där de ser stabila intäkter och där de vill bli bäst.

”- en kunnig och aktiv partner för våra hyresgäster att växa och utvecklas med.”

Vid sidan av fastighetsförvaltningen är deras ambition att köpa och sälja fastigheter när de ser möjligheter på den svenska fastighetsmarknaden. Det gör de för att säkerställa att de har fastigheter i sitt bestånd som geografiskt och kategorimässigt fungerar väl för deras kunder och sin förvaltning, men de gör det också för att skapa värde från dessa affärer. En hög avkastning genom de fastighetstransaktioner ger dem möjlighet att fortsätta växa.

Hemfosa grundades i juni 2009 av ett erfaret team, lett av Jens Engvall, med gedigen bakgrund från transaktionsintensiva och värdeskapande fastighetsbolag. Hemfosa har sedan dess etablerat en snabbfotad organisation och byggt upp ett balanserat bestånd av kommersiella fastigheter i Sverige.

Det totala fastighetsvärdet uppgick den 30 september 2014 till cirka 24,4 miljarder SEK och den uthyrningsbara ytan omfattade cirka 2 516 000 kvadratmeter.

Hemfosas stamaktie är noterad sedan mars 2014 och Hemfosas preferensaktie är noterad sedan december 2014, båda på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholm.

Talare: Jens Engvall vd

www-hemfosa.se

För mer information:https: //youtu.be/prckGhl0dKg

”Porträttet”-Mats Qvibergqviberg-affarsvarlden-250-156

Mats Qvibergär en svensk finansman och ordförande i Investment AB Öresund, Bilia AB. Vice ordförande i Fabege AB.

Mats Qviberg har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och inledde sin finansiella karriär vid Aktiv Placering och Häggfors, efter att tidigt ha ägnat sig åt privata aktieaffärer. 1981 kom han till SE-Banken, där han under åtta års tid arbetade som aktiemäklare för institutionella kunder, och därefter vid Carnegie. Qviberg byggde under denna tid upp ett rykte som skicklig aktiemäklare som drog in stora vinster, och när PK- banken 1988 köpte Carnegie ansågs Qviberg och kollegan Hans Mertzig utgöra en stor del av värdet i företaget.

I slutet av 1989 tog Sven Hagströmer, som redan hade företaget Hagströmer Fondkommission och hade en bakgrund inom Investor, kontakt med Qviberg och föreslog att de skulle starta ett gemensamt företag. På detta sätt grundades investmentbanken Hagströmer & Qviberg AB (senare omdöpt till HQ). 1991 köpte Qviberg och Hagströmer Investment AB Öresund och 1995 tog de över Custos. Den finansiella verksamhet som duon Hagströmer och Qviberg drev via dessa företag genererade stora vinster under 1990-talet och början av 2000-talet. Sven Hagströmer och Mats Qviberg beslöt 2010 att gå skilda vägar efter drygt 20 år av gemensam verksamhet. Som en följd av detta delades Investment AB Öresund 2012 i två företag. Efter delningen kvarstod Mats Qviberg med familj som huvudägare i Öresund.

Mikaela Idermark

Mikaela är vice vd på Unga Aktiesparare.

Unga Aktiesparare är ett oberoende ungdomsförbund och en självklar plattform för unga som vill göra framgångsrika investeringar och berika sitt nätverk.

UA

Axier Equities  & Gaming Corps

Erik Forsell från Axier Equities AB kommer presentera några företag b.la. Gaming Corps, samt analyser.

Sveriges mest spännande spelbolag för närvarande stavas Gaming Corps.
Just nu produceras spelet till filmen AIR som har premiär 14 augusti.
Bolaget genomför en listningsemission där bolaget kommer att ansöka om en notering på First North efter genomförd emission.
VD Nicklas Dunham med erfarenhet som VD för bla Starbreeze och Grin Studios, kommer att berätta mer om den superresa bolaget gjort under det senaste året

Axier.se är Sveriges mest kompletta analystjänst, varje vecka fyller de på med mellan femtio och hundra nya analyser och texter, allt från teknisk analys på börsens största bolag, komplett med förslag på vilka Mini Futures du skall köpa och när. Axier är dessutom Sveriges ledande analysföretag när det gäller småbolag, de har hittat flera av vinnarna långt före konkurrenterna.

Axier är ett av de främsta valen för de företag som gör nyemissioner. Utöver detta innehåller deras analysarkiv också allt från ETFer, börshandlade fonder, råvaruanalyser från dem själva och externa skribenter som Guldcentralen och SEB. Med Axier behöver du inga andra analysbrev.

www.axier.se

 Anmäl er här!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.