TA DEL AV BOLAGSPRESENTATIONER OCH ANALYSER FRÅN INVESTERARMÖTET MED ALEXANDER JANSSON, CB FONDER PÅ HOTELL ANGLAIS 24 APRIL! Vad talar för Europeiska aktier?

Vart är börsen på väg? Alexander Jansson från CB Fonder berättade om vad som talar för europeiska aktier, vilka sektorer han gillar och hur de låga förväntningarna kan skapa möjligheter framåt.

Ta del av inspelade bolagspresentationer och information från respektive bolag:

Följande bolag som också medverkade var Bonzun AB (publ), Svenska Aerogel Holding AB (publ) & Syncro Group AB (publ).

Vi kryddade även kvällen med två onoterade bolag inom foodtech som redan idag har franchisegivare till över 200 restauranger i Sverige och Finland, samt ett bolag som tillhandahåller en digital plattform för att effektivisera inköpsprocessen inom den offentliga sektorn.

Nedan bolagspresentationer.

Virtual Restaurant Management AB

VRM är ett FoodTech-bolag som utgör den största virtuella franchisegivaren i Norden med sina egna virtuella matkoncept. Genom att erbjudna anslutna restauranger VRM:s matkoncept kan restaurangerna öka sin omsättning, och säkerställa nöjdare slutkunder som får ett större utbud av matval. Med VRM:s virtuella matkoncept kan restauranger erbjuda slutkunder förstklassig mat, både på plats och till dörren, utan att VRM själva ska bedriva fysisk restaurangverksamhet.

Presenteras av Sertac Karabas, VD

Bonzun AB (publ) 

Bonzun grundades 2012 av Bonnie Roupé med visionen att tillgängliggöra evidensbaserad medicinsk information på ett lättförståeligt sätt till allmänheten genom smarta digitala verktyg.

Bonzuns första tjänst, den virtuella barnmorskan som lanserades 2014, har hjälpt miljontals kvinnor att känna sig trygga under sina graviditeter.

Nästa produkt att lanseras var Bonzun IVF, en personlig IVF-app som utvecklats specifikt för att minska stress och ångest samt öka chanserna att lyckas med en fertilitetsbehandling.

En viktig del av Bonzun idag är det interaktiva digitala programmet Evolve som säljs till företag och organisationer i hela Sverige.

Evolve bygger självledarskap och lär ut strategier för att hantera stress, programmet är utvecklat av forskare & psykologer på Karolinska Institutet med syftet att bibehålla en god arbetsmiljö och välmående medarbetare.

För mer information

Presenteras av Bonnie Roupé, VD

Svenska Aerogel Holding AB (publ)

Svenska Aerogel tillverkar och kommersialiserar det mesoporösa materialet Quartzene®. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material som möter globala mål för hållbarhet. Quartzene® är flexibelt och kan skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper i en slutprodukt. Bolagets vision är att vara den mest värdefulla affärspartnern med banbrytande materiallösningar för en hållbar värld.

För mer information

Presenteras av Tor Einar Norbakk, VD

Syncro Group AB (publ)

Syncro möjliggör samarbete mellan människor och varumärken genom innovativ tech. Vi investerar i bolag som är en del av att forma den nya digitala ekonomin och som samtidigt stärker och vidgar vårt erbjudande. Syncro har kontor i Sverige och Danmark, med huvudkontor i Stockholm.

För mer informaion

Presenteras av Ebber Damm, VD & Olof Lindblom, CMO

SUNT AB

SUNT är ett SaaS bolag som erbjuder ett specialanpassat digitalt verktyg inom offentlig sektor för att revolutionera offentliga upphandlingsprocesser. Genom att samla in betyg och omdömen från verkliga användare i egenutvecklade plattformen och betygsmodellen kan SUNT hjälpa köpare att välja rätt leverantör och optimera sina upphandlingar. Med SUNT sparar köpare tid och pengar och ökar kvaliteten i sina upphandlingar samtidigt som de premierar pålitliga företag som levererar högkvalitativa produkter och tjänster. Presenteras av Rafi Totangy, VD som rundas av med Adriano Kalisiak & Aya Salar från Malmö Capital Partner.

För mer information maila “Intresserad höra mer” till info@fsmarkets.se

“INVESTERA SOM PROFFSEN” med Alexander Jansson, CB Fonder. Vad talar för Europeiska aktier 2023?

Vi har den här gången bjudit in den professionelle investeraren och förvaltaren Alexander Jansson från CB Fonder som erbjuder såväl privata som institutionella investerare sitt etiska och hållbara förvaltningskoncept via Europafonden CB European Quality Fund och den globala miljöfonden CB Save Earth Fund.

Dessa och fler frågor ställdes  till Alexander Jansson.

  • Varför är Europa så intressant att investera i?
  • L´Orial?
  • Investor?
  • Varför är vinstförväntningarna så låga?
  • Något bolag som ni tagit in nyligen i er fond?
  • Vad får er att sälja bolagen med tanke på er investeringshorisont på 10-15 år?

EUROPEAN QUALITY FUND (10 största innehav 31 mars) ASML Holding- IT 4,4 / Novo Nordisk– Hälsovård 4,3 / Air Liquide- Material 4,3 / Wolters Kluwer- Industri 4,1 / Sika- Material 4,1 / AstraZeneca Hälsovård 4,1 / Schneider Electric -Industri 4,1 / Ashtead -Industri 4,0 / Trelleborg -Industri 4,0 / Spirax Sarco Industri 3,9/ Total 41,3

Andelskurser och värden kan såväl öka som minska, och en investering kan gå förlorad. Historisk avkastning är aldrig en garanti för framtida avkastning. Faktablad, hel- och halvårsredovisningar samt prospekt för fonderna finns tillgängliga på deras hemsida.

För mer information