Se seminariet från 27 oktober ”Investera som Proffsen” med Erik Sprinchorn & Embellence Group inspelat på Hotell Anglais, Stureplan!

Ta del av inspelningen från seminariet 27 oktober på Hotell Anglais, Stureplan med Erik Sprinchorn och Embellence Group.

Erik Sprinchorn som förvaltar TIN Ny Teknik-TIN Fonder, berättar om hur de förvaltar sin fond under rådande tuffa börs med högre räntor och höga inflation och vilka bolag som de sålt och de bolag som de har köpt. En av deras största innehav är bland annat Evolution & Embracer Group.

Embellence Group AB (publ)

Embellence Group är ett ledande House of Brands inom heminredning, med fokus på premium- och lyxvarumärken inom tapet, textilier, mattor och övrig heminredning.

Under de senaste tio åren har bolaget framgångsrikt expanderat internationellt och finns idag i större delen av världen med en ledande position i Sverige, Norge, Italien och Storbritannien. Embellence Groups varumärkesportfölj utgörs av Cole & Son, Wall&decò, Boråstapeter, Pappelina och Artscape.

För helåret 2021 uppnådde Embellence Group en nettoomsättning om 647 MSEK med en stärkt lönsamhet där justerad EBITA-marginal ökade till 15,7 procent, från 14,5 procent 2020. Bolagets mål är fördubblad omsättning till år 2025 och det skall ske genom organisk tillväxt, ökad andel premiumförsäljning kompletterat med tilläggsförvärv.

Presenteras av Olle Svensk, VD