Inbjudan Investerarmötet ”Investera som Proffsen” på Hotell Anglais, Stureplan 27 oktober!

Välkommen till Investerarmötet den 27 oktober som vi fortsätter hösten 2022 på Hotell Anglais, Stureplan!

(för mer information via anmälan eller nedan) 

Vart är börsen på väg? Hur högt kommer dollarn fortsätta upp? Har vi sett en botten? Är det läge för räntekonto eller finns det intressanta bolag att investera inför en vändning? Vi har därför bjudit in investeringsproffset Erik Sprinchorn som förvaltar TIN Nyteknik-TIN Fonder, samt även Spiltan Räntefond som möjligtvis är ett bättre alternativ än bankkontot? (inväntar svar från Spiltan)

Erik Sprinchorn är profesionell investerare och förvaltare av TIN Fonder. Erik har bland annat också skrivit boken ”Livet, börsen och allting” tillsammans med Cristofer Anderson. ”Livet, börsen och allting” är en bok riktad mot investerare och som tar sig an det stora, breda perspektivet. Den mångårige investeraren och fondförvaltaren Erik Sprinchorn och privatinvesteraren Cristofer Andersson tar sig här an ett grandiost projekt att presentera mentala tankemodeller och utgångspunkter som både investerare och privatpersoner kan dra nytta av.

Eric kommer berätta om hur de förvaltar sin fond under rådande tuffa börs med högre räntor och höga inflation och vilka bolag som de sålt och de bolag som de har köpt. En av deras största innehav är bland annat Evolution & Embracer Group som bland annat aktieproffset Marcus Hernhag nämnde på Aktiespararna Stockholm Vasas senaste investeringsmöte 13 oktober.

Vi har också bjudit in ett bolag som gästade oss under pandemin och som noterades på Nasdaq First North Premier Growth Market 2020, vilket intresserades av många institutionella investerare att teckna i bolaget.

Embellence Group AB (publ)

Embellence Group är ett ledande House of Brands inom heminredning, med fokus på premium- och lyxvarumärken inom tapet, textilier, mattor och övrig heminredning.

Under de senaste tio åren har bolaget framgångsrikt expanderat internationellt och finns idag i större delen av världen med en ledande position i Sverige, Norge, Italien och Storbritannien. Embellence Groups varumärkesportfölj utgörs av Cole & Son, Wall&decò, Boråstapeter, Pappelina och Artscape.

För helåret 2021 uppnådde Embellence Group en nettoomsättning om 647 MSEK med en stärkt lönsamhet där justerad EBITA-marginal ökade till 15,7 procent, från 14,5 procent 2020. Bolagets mål är fördubblad omsättning till år 2025 och det skall ske genom organisk tillväxt, ökad andel premiumförsäljning kompletterat med tilläggsförvärv.

Presenteras av Olle Svensk, VD

TIN Fonder: Vi tror på framtiden och investerar i Teknik, Hälsa och Digitala Varumärken

TIN Ny Teknik är en aktivt förvaltad aktiefond som investerar i teknikdrivna tillväxtbolag med fokus på Norden. Huvudfokus är på småbolag med lönsam tillväxt och starka kassaflöden. 30 procent av fonden får placeras globalt utanför Norden.

Fonden lämpar sig väl för de som tror att mjukvara, hälsa och digitala varumärken blir viktigare i framtiden. Vi försöker hitta bolag som genom teknisk innovation kan uppvisa både hög tillväxt och hög lönsamhet.

Programmet kan komma att uppdateras, då vi inväntar svar från föreläsare.

Vi bjuder på något att äta & dricka. Välkommen!