”Investera som Proffsen” med Jonas Skilje, PriorNilsson på Hotell Anglais, Stureplan 28 augusti!

Varmt välkommen till Investerarmötet 28 augusti 2023 på Hotell Anglais, Stureplan som vi inleder andra halvåret med föreläsningar kring ekonomi, aktier, investeringar, risk management och bolagspresentationer.

För mer information och anmälan!

Vart är börsen på väg 2023? ”Investera som Proffsen”

Vi bjuder in professionella investerare som tar tempen på börsläget. Vi har därför bjudit in Jonas Skilje, förvaltare på PriorNilsson som har sitt fokus på amerikanska börsen & Eric Lindeen från IG som kommer prata risk management.

Vilka defensiva och offensiva kvaliteter finns i utdelningshöjare och hur kan de passa in i en portfölj i en tid av hög inflation, stigande räntor och vikande konjunktur? Förvaltaren Jonas Skilje pratar om finessen med utdelningsaristokrater och varför det kan vara en strategi som visat sig förhållandevis defensiv – i synnerhet på en turbulent börs. Jonas förvaltar fonden som investerar i globala utdelningsaktier – PriorNilsson Smart Global. Lyssna på deras strategi Artikel: PriorNilsson Smart Global samt Avkastningsstatistik

Kvällen bjuder på en mix av bolagspresentationer och vi återkommer också med seminarietemat Gameday, med inriktning att investera i dataspelsbranschen, vilket vi genom åren har haft återkommande dataspelsbolag.

Redwood Pharma (publ)

Bolaget utvecklar ögonläkemedel för stora medicinska behov. Tonvikten ligger på tidig klinisk utveckling. Den långsiktiga strategin är att teckna licensavtal med andra läkemedelsbolag, som i sin tur kan introducera produkterna på världsmarknaden.

För mer information

Observit (publ)

Observit är idag en av de ledande aktörerna i Norden vad gäller mobil videoövervakning inom kollektivtrafik då Bolaget de senaste åren varit med i det vinnande konsortiet i varje större offentlig upphandling för busstrafik såsom exempelvis Stockholm, Göteborg, Lund och Helsingborg. Bolaget har en tydlig vision att ligga i framkant inom sitt område och utvecklar förutom det centrala videohanteringssystemet också nya AI-baserade videotjänster såsom exempelvis ”blurring” av ansikten och registreringsskyltar samt positionering av fordon.

För mer information

Careium (publ)

Teknik och digitalisering är kraftfulla verktyg, och vi strävar alltid efter att ta fram nya lösningar som kan förenkla tillvaron för såväl våra kunder som användare. Kort sagt är detta vad vi gör. Vi använder all vår erfarenhet, kunskap och innovationskraft för att möjliggöra ett tryggare och självständigare liv.

För mer information

Enersize (publ)

Enersize utvecklar och levererar smart programvara, verktyg och tjänster för att möjliggöra energioptimering av industriella tryckluftssystem. Den industrispecifika kompetensen hos vår personal och våra lösningar har tillsammans med åtagandet att bli världsledande inom mjukvara för trycklufteffektivisering gjort Enersize till en erkänd ledare för kunder runt om i världen. Enersize är en sammanslagning av flera nordiska företag med erfarenhet från mer än 7000 kundprojekt.

Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm First North Growth Market under ticker: ENERS.

För mer information

Pila Pharma (publ) 

Pila Pharma är ett svenskt bioteknikföretag inom diabetessegmentet baserat i Malmö. Bolagets mål är att utveckla TRPV1-antagonister som nya behandlingar. Bolaget utvecklar för närvarande XEN-D0501 som ett nytt oralt antidiabetiskt läkemedel. Företaget äger både användarpatent för behandling av diabetes och fetma med TRPV1-antagonister, samt de immateriella rättigheterna för den kliniska utvecklingskandidaten XEN-D0501. Bolaget noterades på Nasdaq First North GM i Stockholm den 15 juli 2021 för att finansiera vidareutvecklingen av XEN-D0501.

För mer information

Advanced Soltech

Advanced Soltech är i dag en etablerad aktör inom solenergi i Kina och affärsmodellen väl beprövad. Bolaget har sedan bildandet finansierat, installerat, ägt och drivit solcellsanläggningar på kunders tak i Kina och har idag en portfölj med 176 elproducerande solcellsanläggningar med en sammanlagd kapacitet på 252 MW. Affärsmodellen är kommersiellt lönsam och målet är nu att år 2026 nå 1000 MW (1 GW) i installerad solenergikapacitet.

För mer information

PriorNilsson Smart Global

Vilka defensiva och offensiva kvaliteter finns i utdelningshöjare och hur kan de passa in i en portfölj i en tid av hög inflation, stigande räntor och vikande konjunktur? Förvaltaren Jonas Skilje pratar om finessen med utdelningsaristokrater och varför det kan vara en strategi som visat sig förhållandevis defensiv – i synnerhet på en turbulent börs. Jonas förvaltar fonden som investerar i globala utdelningsaktier – PriorNilsson Smart Global.

Gameday

Den här gången har vi bjudit in Friendbase som är en virtuell värld för tonåringar med medlemmar över hela världen. VD Deborah Lygonis berättar om vad som hänt det senaste året, varför de startat ett bolag i Indien och hur de nu riktar om fokus från utveckling till marknadsföring och försäljning. Avsikten är att genomföra en nyemission under hösten för att notera bolaget efter sommaren 2024. Friendbase gästade oss senast hösten 2019 och mycket har onekligen hänt sen dess.

Risk Management

Trading är individuell, men att få stöd i sina investeringar kan vara mycket värdefullt. Hur skalll man tänka på risk? Se det som ett farthinder och undvik för många misstag. Det finns anledning till hastighetsbegränsningar på vägar, likadant med trading är att hålla lägre hastighet för att undvika olyckor.

Hur skall man tänka på kring risk? Vad, hur och varför du handlar? Tradingpsykologi…? Hur skall man minimera riskerna? Hur kan man trejda smartare? Finns vertyg? Vi har därför bjudit in Eric Lindeen från IG Market som kommer berätta mer. Hur handlar proffsen? Lär er de tekniker och knep som privatpersoner använder för att bli framgångsrika traders & investerare. Eric har träffats 1000-tals och delar deras fynd. Eric har erfarenheten av att jobba med både privata och institutionella traders, vilket har givit honom en bättre förståelse för de strategier och verktyg som hjälper vid kortsiktig handel. Hans främsta fokus är handel i aktieindex, valutor och råvaror.

Om Eric Lindeen

Eric Lindeen har tidigare arbetat inom FX Sales på UBS och Morgan Stanley i London. Han har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm med inriktning på Finance.

För mer information

Vi bjuder på något att äta och dricka.