Investera som proffsen! Inbjudan med Core Ny Teknik på Investerarmötet!

Vi fortsätter hösten med Investerarmötet 30 september med den prisbelönte förvaltaren Erik Sprinchorn, som lämnade Swedbank Robur, startade nya fonden Core Ny Teknik med Carl Armfelt!

Välkommen till Investerarmötet på Hotell Anglais, Stureplan. Vi bjuder på något att äta och dricka. (för mer information via anmälan)

Förvaltarduon har startat TIN Fonder, med stöd från investmentbolaget Bure. Fonden Core Ny Teknik ska investera långsiktigt i små- och medelstora teknik- och innovationsinriktade bolag, främst i Norden. Huvudfokus är mjukvara, hälsa och digitala varumärken. De vill fortsätta verka för att så många entreprenörer som möjligt väljer att komma till börsen. De ser detta som det bästa sättet att behålla sina digitala klenoder.

Anders Haglund, börsproffset & tradingcoachen återkommer med att analysera rådande börsturbulens. Vart är börsen påväg? Köpa eller Sälja?

En mix av bolag inom olika områden kommer även presenteras.

Scandinavian Real Heart AB (publ)

Scandinavian Real Heart utvecklar en hjärtpump som efterliknar kroppens naturliga cirkulation. Bolagets produkt används i första hand som en övergångslösning för patienter som väntar på en hjärttransplantation. Konstruktion och batterier ger patienten ökad rörlighet och möjlighet till högre livskvalité. Behovet är stort då de råder brist på donerade hjärtan. Styrelsen bedömer att det i USA och Europa finns ett behov på av minst 200 000 hjärtpumpar per år. Behovet globalt är mycket större.

Presenteras av Azad Najar, VD

Adventure Box Technology AB (publ)

Med sin patenterade lösning har Adventure Box goda möjligheter att revolutionera dataspelsbranschen genom att göra kreatörer av konsumenter. Bolagets vision är att bli den globalt ledande plattformen för delning av konsumentskapade spel. Det är en marknadsposition som uppskattas kunna generera årliga intäkter på omkring 7 miljarder dollar per år. ”Adventure Box gör det enkelt och roligt att skapa, dela och spel 3D-dataspel online”, säger bolagets vd Christopher Kingdon.

Presenteras av Christopher Kingdon, VD

Akelius Residential Property AB (publ)

Akelius är en långsiktig investerare i bostadsfastigheter.
Akelius sätter säkerheten först och investerar i fastigheter med förmåga att skapa stabilt ökande intäkter.

Akelius riktar in sig på storstäder med själ i Europa och Nordamerika. Storstäder med själ är en kombination av kulturella, intellektuella, politiska och ekonomiska centra i ett land. Akelius äger femtio tusen hyreslägenheter i storstäder som New York, Boston, Toronto, Paris, London, Berlin, Köpenhamn och Stockholm.

Allt fler hyresgäster efterfrågar hyresrätter med samma standard som nyproducerade bostadsrätter. Därför uppgraderar Akelius lägenheter och byggnader till en högre kvalitet. I högre kvalitet ingår även ökad servicenivå. Konceptet kallar Akelius Better Living.

Akelius sätter även säkerhet först när det gäller finansiering.
Med en låg belåningsgrad och stabilt ökande intäkter från fastigheterna vill Akelius nå en rating om BBB+ eller bättre.

Akelius erbjuder nu stamaktier av serie D till allmänheten i Sverige och institutionella investerare i Sverige och utlandet. Akelius avser att notera D-aktierna på Nasdaq First North Growth Market Stockholm.

D-aktierna kommer att handlas i euro och eventuell utdelning kommer att betalas i euro. 
Priset per D-aktie i erbjudandet kommer att fastställas mellan 1,75 euro och 1,85 euro. Grunderbjudandet omfattar upp till 110 000 000 D-aktier. Erbjudandet kan komma att utökas med ytterligare upp till 110 000 000 D-aktier. 

Anmälningsperioden för allmänheten i Sverige går ut 2019-10-02, för institutionella investerare 2019-10-03.

Första dag för handel i D-aktierna förväntas vara 2019-10-04.

För mer information

Presenteras av Pål Ahlsén, VD

Azelio AB (publ)

Azelio har en unik teknologi för lagring av förnybar energi med produktion av hållbar el baserat på efterfrågan. Systemet är skalbart och kostnadseffektivt från 100 kW upp till 100 MW och har en lagringskapacitet för 13 timmars produktion vid nominell effekt. Azelios lösning tillför värde på en bred bas, bland annat för att optimera mikrogrid-system och ersätta diesel som en hållbar baskraft i områden med svag eller helt avsaknad av elnät. Teknologin kan ta emot och lagra solenergi och producera el från värme samt ta emot överskottsel från solceller och vindkraft för att öka produktiviteten och möjliggöra produktion på efterfrågan dygnet runt.

För mer information

Presenteras av Jonas Eklind, VD

Hudya Group AS

Hudya helps customers saving money and brings simplicity and transparency to everyday services with fintech-solutions at the core. Insurance, utilities, banking, telephony, fintech-solutions and more – all on one AI-assisted, digital and relationship-based platform. Hudya is preparing for an IPO and is heading for Nasdaq First North before Christmas.

Information film (how it works) Information film (for customer)

Information LinkedIn-profil

Will be presented by Børge Leknes, CEO

Information på svenska eller mer omfattande på norska

Föreläsare:

Om Core Ny Teknik

Core Ny Teknik är en aktiefond som investerar i teknik, hälsa och digitala varumärken. Det är en fond för dig som tror på innovation, småbolag och Norden.

Core Ny Teknik är en aktivt förvaltad fond med ca 40-60 innehav. Fonden riktar sig främst mot långsiktiga placerare. Huvudfokus är bolag med lönsamhet och starka kassaflöden. Fonden undviker förhoppningsbolag och biotechbolag. 30 procent av fonden får placeras globalt utanför Norden.

Fonden lämpar sig väl för de som tror att mjukvara, hälsa och digitala varumärken blir viktigare i framtiden. I fondens investeringsbeslut beaktas hållbarhet där vi tror på teknisk innovation, god dialog, inflytande för att påverka bolag i rätt riktning mot hållbart värdeskapande.

Presenteras av Erik Sprinchorn, Förvaltare

Anders Haglund

Analys med finansproffset Anders Haglund från TradingCoachen AB. Anders kommer göra en internationell överblick med lite extra fokus på USA & Sverige. Anders presenterar även några aktier som TradingCoachen tycker är lite extra intressanta just nu.