Se programmet ”The Opening Bell”, ett tv-program som öppnar med amerikanska börsen!

Vi har startat ”The Opening Bell”, ett TV-program som kommer genomföras med start på fredagar innan den amerikanska börsen öppnar 9:29:45 a.m., d.v.s. svensk tid 15:29:45.  Anledningen till att vi startar i samband med när den amerikanska börsen öppnar är att det är två timmar innan börsen i Sverige slutar, därav inte ” Closing Bell ”som är kl. 22.00 svensk tid (vilket kan kanske bli  aktuellt, trots den sena tiden). Programmet är vinklat mot den amerikanska börsen, men belyser även den svenska börsen. Vi kommer bjuda in olika gäster & företag som på ett eller annat sätt har exponering mot USA. Se vårt första program som sändes i fredags (2016-12-09) strax efter börsen öppnade i USA. Nedan även information om experterna och innehåll för programmet.

 

images-robot2-e1456495273270-623x372

Börsen har fortsatt upp, trots Trumps valseger, inte minst S&P 500. Blir det julrally? Hur agerar AlgoQuant Group? Vilka kommer göra en teknisk analys av det breda indexet S&P 500 (Standard & Poor’s 500), som också ger oss indikationer om världsekonomin och inte minst reflektioner angående USA:s tillträdande president Donald Trump som innan valet skapade skrämselhicka på marknaden och som nu ses som en frälsare. Dollarn har också stärkts, inte minst efter valet med Donald Trump som blivande president, långt från vad experterna siade om.
Ulf Egestrand, som är valutaexpert kommer ge sin syn på dollarförstärkningen efter Trumps valseger. Han kommer också kommentera dollarns resa under valnatten och inte minst vad han tror om nästa veckas Fed-möte med en 100-procentig sannolikhet för en höjning av räntan. Kommer dollarn fortsätta upp?

Ta del av programmet ”The Opening Bell” som sänds live via nedan länk.
Vi bjuder på finansiell underhållning och där du som gäst/tittare kan ställa frågor direkt till experterna.
Se programmet ”The Opening Bell” live på FB/FinancialStockholm kl. 15.29

Tablå:

15:29 The Opening Bell

Ulf Egestrand

Ulf Egestrand har under drygt 40 år arbetat med ekonomifrågor för flera stora svenska och utländska företag. B.la. har han skrivit boken ”The Hen House”.

I The HenHouse delar han med sig av de viktigaste erfarenheter som han gjort under sin långa internationella karriär. Du får ta del av hans allra bästa ekonomitips, förpackat på tolv smarta lektioner med vardagliga praktiska exempel som alla kan förstå och dra nytta av.

I denna underhållande, faktarika och lättlästa bok får du:

• Kunskapen som hjälper dig att med självförtroende tilltala banken på dess egen nivå.

• Verktygen du behöver för att ta kontroll över ekonomin, vare sig det gäller din privatekonomi, din arbetsgivares ekonomi eller ekonomin inom ett storföretag.

• Förståelse för vad som faktiskt händer bakom kulisserna i finans- världen.

• Solid, praktisk kunskap om världsekonomin, från bankverksamhet och valutatransaktioner till global exponering.

The HenHouse hjälper dig att undvika faror, undanflykter och vanliga fallgropar. På ett enkelt och smidigt sätt får du kunskaper som hjälper dig att fatta sunda ekonomiska beslut så att du på allvar kan ta ansvar för dina pengar, skydda dem och ta tillvara dina möjligheter. The HenHouse ger dig chansen att äntligen ta kontroll över din egen ekonomi. Innan du gör något med dina eller ditt företags pengar – läs den här boken! ”Egestrand förenklar och förklarar modern ekonomi på ett lättillgängligt och underhållande sätt.” – Eirik Winter, Managing Director, Citigroup Nordic Region ”En smart bild av små och stora pengar, och kopplingen dem emellan.” – Claes Hemberg, sparekonom, Avanza Bank

Beställ idag för leverans fredag (9/12) Leverans innan jul.

FSAQG-investeringsportfölj

Financial Stockholm & AlgoQuant Group planerar en gemensam investeringsportfölj som bygger på befintlig strategi, vilket förvaltas och har etablerats av grundare med lång och gedigen erfarenhet från finansbranschen. Bakgrunden till etableringen av verksamheten har föregåtts av att bolagets grundare över tid identifierat en önskan från ett stort antal investerare om en alternativ sparprodukt i syfte att diversifiera befintliga sparportföljer. AlgoQuant Group fokuserar endast på dagsaktuell information via Teknisk Analys. AlgoQuant Group har tagit fram en algoritm, s.k. robothandel, vilket innebär applikation till CME–sevrar i Chicago. FSAQG erbjuder investerare en obligation med en avkastning på ca 8-10%. Olika löptider, med ”prova på” möjlighet. I portföljen finns olika riskstrategier, då AlgoQuant Group investerar parallellt med eget kapital.För mer informaion & genomgång av den planerade utgivningen av obligation, anmäl intresse för privat presentation.

Presenteras av Luis Recabarren, VD för AlgoQuant Group

Fundamental analys VS Teknisk analys

Fundamental analys (FA) kallas aktieanalys som utifrån ett bolags redovisade vinst, omsättning, kassaflöde med mera försöker att prognosticera dess framtida utveckling. Att genomföra en fundamental analys innebär i princip att en företagsvärdering i någon form genomförts, eventuellt en mycket förenklad sådan med enkla nyckeltal. Detta skiljer fundamental analys från Teknisk Analys där man försöker förutse den framtida utvecklingen av aktiekurser genom studier av trender i aktiehandeln och gruppbeteenden hos investerarna. Teknisk Analys (TA) är en samlingsbenämning på metoder att utifrån den historiska kursutvecklingen för aktier, valutor, råvaror med mera förutsäga den framtida utvecklingen. Hypotesen är att marknader ofta följer vissa mönster som möjliggör prognoser. Teknisk analys motiverar inte ett värde utan på hur värdet, som sätts av marknaden, förändras över tiden. Priser antas följa trender som med hög sannolikhet fortsätter i trendens riktning. Ett mål för teknisk analys är att förutse trendbrott.