Fed höjde som väntat räntan, hur påverkas börsen? Ta del av analyserna under programmet ”The Opening Bell”!

PÅ GRUND AV TEKNISKA PROBLEM I TV-STUDION, SÅ UTEBLEV PROGRAMMET. NÄSTA GÅNG PLANERAS 13 JANUARI 2017.

Fed höjde som väntat räntan men kommunicerade fler höjningar än tidigare, vilket fick USA-börserna att stänga onsdagen i rött. Räntekänsliga sektorer pressades. Federal Reserve höjde som väntat styrräntan med 25 punkter men justerade upp prognosen för antalet höjningar under 2017 till tre från två i september. Det indikerar en starkare ekonomi och på valutamarknaden gick dollarn upp på årshögsta mot euron vilket kan ha framkallat viss dollaroro hos investerare i hur valutans styrka ska påverka amerikanska bolags konkurrenskraft.

Vi fortsätter med LIVE-programmet ”The Opening Bell” som öppnar med amerikanska börsen, vilket vi analyserar med Anders Haglund, Safe Return Asset Management Nordic AB & Luis Recabarren, AlgoQuant Group AB, samt inleder med att diskutera onoterat med Pepins.

Ta del av tv-programmen via nedan länk.
Vill du ha information från företagen så anmäl dig här.

14.30- Onoterat med Pepins

15.15- The Opening Bell

Se programmen LIVE här FB/Financial Stockholm

Onoterat med Pepins

Som betraktare kan man fråga sig varför inte alla Aktiesparare investerar i den snabbast växande delen av ekonomin där chanserna till god avkastning historiskt sett varit bättre än på aktier noterade på olika börser.

Det enkla svaret är att det upplevts som svårt och exklusivt, något för de få utvalda. Dessutom har det ofta varit dålig likviditet och mycket långsiktigt.

Om någon undrar varför Equity Crowdfunding blivit så omskrivet och populärt så är svaret att många av de hinder som funnits för vanliga aktiesparare att investera i den del av ekonomin som historiskt givit högst avkastning helt försvinner med Pepins version av Equity Crowdfunding.

Pepins kommer under programmet berättar mer om fenomenet Eqioty Crowdfunding och delägarkraft.

För mer information

Inbjuden gäst är Lennart Blomdahl från Pepins.

The Opening Bell

Programmet är vinklat mot den amerikanska börsen, men belyser även den svenska börsen. Vi kommer bjuda in olika gäster & företag som på ett eller annat sätt har exponering mot USA. Följande gäster är:

Anders Haglund, Safe Return Asset Management Nordic AB

Anders kommer göra en internationell överblick med lite extra fokus på USA och Sverige. Anders tar också med några aktier som de tycker är lite extra intressanta just nu.

Safe Return är ett värdepappersbolag verksamt inom tre affärsområden:  Kapitalförvaltning, värdepappersrådgivning och analys. Inriktningen är aktie- och aktiefondsstrategier kopplat till personlig service. Målet är att Safe Return ska hjälpa dig som kund att vara med på kursuppgångar och att undvika börskrascher.

För mer information

Luis Recabarren, AlgoQuant Group AB

AlgoQuant Group kommer b.la. göra en teknisk analys av det breda indexet S&P 500 (Standard & Poor’s 500), som också ger oss indikationer om världsekonomin och inte minst reflektioner efter Feds räntebesked.

Financial Stockholm & AlgoQuant Group planerar en gemensam investeringsportfölj som bygger på befintlig strategi, vilket förvaltas och har etablerats av grundare med lång och gedigen erfarenhet från finansbranschen. Bakgrunden till etableringen av verksamheten har föregåtts av att bolagets grundare över tid identifierat en önskan från ett stort antal investerare om en alternativ sparprodukt i syfte att diversifiera befintliga sparportföljer. AlgoQuant Group fokuserar endast på dagsaktuell information via Teknisk Analys. AlgoQuant Group har tagit fram en algoritm, s.k. robothandel, vilket innebär applikation till CME–sevrar i Chicago. AlgoQuant Group erbjuder investerare en obligation med en avkastning på ca 8-10%. Olika löptider, med ”prova på” möjlighet. I portföljen finns olika riskstrategier, då AlgoQuant Group investerar parallellt med eget kapital.För mer informaion & genomgång av den planerade utgivningen av obligation, anmäl intresse för privat presentation.