Inbjudan till investeringsseminarium 23 maj på Hotell Anglais, Stureplan med NASDAQ & Per Håkan Börjesson, VD Investment AB Spiltan

Under Stora Aktiedagen 2015 inledde Financial Stockholm seminarietemat Gameday med Aktiespararna, att investera i spelbranschen, en mötesplats där utvecklare träffas och där aktiesparare och finansiella proffs hittar vinnare. Den här gången fortsätter vi med seminarietemat genom att det finansiella proffset PH Börjesson, VD Investment AB Spiltan kommenterar fördelarna med att investera i spelbolaget Paradox Interactive som presenteras av VD Fredrik Wester. Det här blir en försmak av Gameday, ett större event kring att investera i spelbranschen, som vi planerar till hösten 2016 eller till våren 2017. Ett annat spelbolag som vi också kommer presentera är Gold Town Games, ett spelutvecklingsbolag som håller på att färdigställa sin första stora spelrelease i form av ”World Hockey Manager”.

Vi fortsätter också medAdam Kostyál (1) ”porträttet”, där vi lyfter personligheter som på ett eller annat sätt påverkar finansbranschen. Kvällens porträtt är Adam Kostyál som är Nasdaqs europeiska noteringschef.

Träffa även DANIEL BENITEZ, VD Kontigo Care, TORBJÖRN BJERKE, ordförande SynAct Pharma samt även CHRISTINA HUGOSSON, VD för Scandinavien Real Heart.

Vi rundar av kvällens program med InvestHype, de hetaste finansnyheterna just nu!

ANMÄL DIG HÄR!

Vi bjuder på mat & dryck!
Begränsat antal platser, så först till kvarn.
Öppet för fler, än medlemmar i Aktiespararna.
Välkommen!

Kontigo Care AB

Kontigo Care AB är ett företag som utvecklar mHealth-system med inriktning på beroendevård. Genom forskning och nära samarbete med vårdgivare kombinerat med kvalitetssäkrad utveckling skapas unika produkter som ger en mer kostnadseffektiv och tillgänglig vård. Vi jobbar för att hjälpa människor inom vården genom att bygga kommunikationsverktyg som stärker vårdgivarens möjlighet att ge en effektivare vårdinsats, oberoende av behandlingsform.

Kontigo Care grundades 2013 av Daniel Benitez som själv är nykter alkoholist, med ambition att skapa de verktyg som han önskar att han själv hade haft under sin behandling. Idag arbetar över ett dussin kreativa medarbetare på företaget i centrala Uppsala där de fortsätter utvecklingen av TRIPLEA och framtida produkter.

Presenteras av Daniel Benitez, VD Kontigo Care AB

SynAct Pharma AB

SynAct Pharma AB – Behandling av inflammatoriska sjukdomar

SynAct Pharma bedriver forskning och utveckling inom behandling av inflammatoriska sjukdomar. Bolaget har utvecklat en
plattformsteknologi baserad på en ny klass läkemedelskandidater som riktar sig mot akuta försämringar i inflammatoriska sjukdomar med det primära syftet att stimulera naturliga läkningsmekanismer. SynAct Pharmas läkemedelskandidat påskyndar läkningen av
inflammationstillståndet genom att stärka kroppens egna celler att
bekämpa den uppblossade inflammationen. SynAct Pharma har för avsikt att under 2016 inleda en klinisk fas 1-studie avseende
psoriasisartrit, vars resultat är beräknat att redovisas under 2017.
Senare under 2017 avser bolaget att förbereda och inleda en klinisk
fas 2-studie, vilken är beräknad att avslutas under 2018, varefter
SynAct Pharma avser att genomföra en kommersiell affär med
läkemedelskandidaten AP1189.

Presenteras av Torbjörn Bjerke, ordförande SynAct Pharma AB

Scandinavian Real Heart

Som ett biologiskt hjärtaBolaget utvecklar ett Total Artificial Heart (TAH), en pump som helt ska kunna ersätta ett mänskligt hjärta. Hjärtpumpen är unik genom att den efterliknar det mänskliga hjärtas egenskaper med två förmak och två kammare. Den skapar naturlig puls, flöde och syresättning i kroppen vilket minskar risken för blodpropp och bidrar till att njurar och hjärna fungerar utan problem.

Historien om Real Heart

1999 började läkaren Azad Najar skissa på en idé att utveckla ett konstgjort hjärta som skulle likna ett verkligt som möjligt. 2002–2005 genomförde han flödesanalyser tillsammans med Professor Said Zahrai på KTH. 2003 kom Gunnar Nihlén, då VD för ALMI Västmanland, in i bilden och 2007 grundade de tre tillsammans Scandinavian Real Heart AB.

2014 noterades bolaget på Aktietorget.

Emissionen tar oss mot nästa steg

Nyemissionen genomförs för att finansiera Scandinavian Real Hearts ABs fortsatta utveckling mot att skapa ett artificiellt hjärta som fullt ut kan ersätta det mänskliga.

Pumpens mekaniska funktion är i princip färdig. Nästa steg är miniatyrisering av elektroniken samt mjukvara för styrning av pumpen. Vi kommer såsmåningom att ta fram en funktion som kan variera hjärtfrekvensen beroende på individens aktivitetsnivå.

Under resterande 2016 avser vi genomföra ytterligare tester och etiskt godkända långtidsprov.

Presenteras av Christina Hugosson, VD Scandinavien Real Heart AB

Per Håkan Börjesson, VD Investment AB Spiltan

Per Håkan Börjesson, är VD, författare och huvudägare i Investment AB Spiltan sedan 1986.

Per Håkan Börjesson har en civilingengörsexamen i industriell ekonomi från Linköpings Tekniska Högskola och en MBA-examen från Colombia University. Under 1980-talet arbetade han bland annat med marknadsföring på Ericsson i USA och företagskonsult på SIAR i Stockholm och har arbetat med små familjeföretag, onoterade aktier och kapitalförvaltning.

Han är styrelsemedlem i Bröderna Börjessons bil, Mälardalens finans & inkasso, Pepins (Alternativa aktiemarknaden) och Spiltan Fonder.

Per H Börjesson debatterar om småföretagande och finansiering, håller föredrag och har skrivit de tre böckerna; Så här kan alla svenskar bli miljonärerSå här får du ett rikt liv som pensionär: sluta pensionsspara! som också getts ut i Månpocket under namnet Så här blir du miljonär som pensionär och Så här blev Warren Buffett världens rikaste person. Alla tre böcker är utgivna på förlaget Aktiespararna Kunskap.

Paradox Interactive

Paradox Interactive är ett svenskt spelbolag grundat 1998 och mest känt för sitt internationellt framgångsrika spel Europa Universalis. Bolaget har sitt säte i Stockholm och utvecklar främst historiska strategispel, men ger också ut spel i egenskap av spelföretag åt andra spelföretag. 2011 gav Paradox ut spelet Maqicka utvecklat av Arrowhead Game Studios, vilket har sålts i över 600 000 exemplar. Samtidigt gick bolagets VD Fredrik Wester ut med att 90% av företagets försäljning sker via digitala distributionskanaler och inte via butik.

Historia

Vid Target Games rekonstruktion 1999 döptes dotterbolaget Target Interactive om till Paradox Entertainment. Detta nya företag tog över rättigheterna till Target Games alla produkter och varumärken, inte bara dess datorspel utan även andra produkter. I december 2004 såldes hela datorspelsavdelningen till företagets VD Theodore Bergqvist och bolaget Paradox Interactive bildades.

Under hösten 2012 tillkännagav Paradox Interactive att man öppnat en ny spelstudio Paradox South i Skövde i samråd med Gothia Science Park.

Under våren 2014 öppnade man även en ny spelstudio Paradox Artic i Umeå.

Den 29 oktober 2015 meddelade Paradox Interactive att de köpt rollspelsföretaget White Wolf Publishing, som bland annat ger ut Vampire the Masquerade, från CCP games. Tobias Sjögren, Paradox Interactives tidigare försäljningschef, blir VD för dotterbolaget.

Största ägare
Fredrik Wester genom bolag (39,23 %), Investment AB Spiltan (36,95 %) och Peter Lindell via bolag (12,6 %).

Finansiell utveckling
Bolaget har sedan 2010 haft en genomsnittlig årlig tillväxt på 45%. 2015 omsatte Paradox 604 Mkr med ett resultat på 242 Mkr före skatt. Nettoomsättningen för första kvartalet 2016 uppgick till 93,3 MSEK (204,7 MSEK). Under första kvartalet 2016 släpptes inga nya spel utan endast expansioner till befintliga spel.

Presenteras av Fredrik Wester

Gold Town Games

Gold Town Games är ett spelutvecklingsbolag med säte i Skellefteå. Bolaget, som består av ett rutinerat team från hela Sverige, håller på att färdigställa sin första stora spelrelease i form av ”World Hockey Manager”, som blir ett första spel i en serie av managerspel till mobila plattformar. Målsättningen är att skapa världens mest populära managerspel till hockey, och därefter återanvända den tekniska plattformen till att snabbt kunna lansera nya managerspel till andra populära lag- och arenasporter.

Gold Town Games har på ett tidigt stadium attraherat en lång rad välkända idrottsprofiler som investerare i bolaget och ambassadörer för spelen. Förutom möjligheten till att utmana dessa stjärnor i spelet kommer fans även kunna tävla om det ärofyllda priset som världens bästa manager, bäst i sitt land eller på en enklare nivå – bäst i den egna kompiskretsen. Spelet planeras att släppas under hösten 2016.

Presenteras av Tomas Nordström

 

Adam Kostyál

Som Nasdaqs europeiska noteringschef ansvarar Adam för de över 900 europeiska bolag som är noterade på Nasdaqs börser runt om i världen och har på nära håll följt många av börsens mest spännande bolag under deras tillväxtresor.

InvestHype

Se mer på InvestHype

Presenteras av Nils von Heijne & Johan Svärd