Inbjudan till ”Investera som Proffsen” med Marcus Hernhag 24 juni på Hotell Anglais, Stureplan ”Bli rik och fri med aktier”

Välkommen till ”Investera som Proffsen” den 24 juni som vi avslutar halvåret på Hotell Anglais, Stureplan med Marcus Hernhag ”Bli rik och fri med aktier” För mer information via ANMÄLAN

Vi har bjudit in författaren och aktieprofilen Marcus Hernhag som skrivit boken Bygg din egen pengamaskin som är en uppföljare till hans andra bok, Bli rik på aktieutdelning.

”En pengamaskin är en stabil portfölj med utdelningsaktier som passar långsiktiga investerare. Trots att detta är min mest analytiska bok är den skriven så att även nybörjare ska kunna förstå och komma igång med aktiesparandet. Bygg din egen pengamaskin är min åttonde bok.”

Marcus kommer modereras av Jan Sterner och de kommer bland annat också tillsammans diskutera börsläget.

Vart är börsen på väg?

Som vanligt kommer vår ”ständige” analytiker och tradingcoach Anders Haglund göra en övergripande analys av börsläget, samt också plocka fram några av hans favoritaktier.

Vi bjuder på något att äta och dricka.

Följande bolag kommer presenteras.

Tessin
Tessin grundades 2014 och är idag Nordens ledande digitala investeringsplattform inom fastighetsfinansiering sett till förmedlat kapital. Verksamheten baseras på en egenutvecklad digital plattform som kopplar ihop fastighetsutvecklare i behov av lånefinansiering, med investerare som söker exponering mot ett högavkastande tillgångsslag med balanserad risk och säkerhet i form av framför allt fastighetspant. Vid utgången av 2023 hade Tessin över 63 000 registrerade medlemmar på plattformen.
Nu erbjuds investerare att ta del av den emission som Tessin genomför, mer information om erbjudandet kommer VD Heidi Wik att ge under sin presentation.

Pexa
PExA AB har utvecklat PExA 2.1, ett patenterat forskningsinstrument som hjälper forskare att på ett smart sätt samla in biologiska prover från de minsta luftvägarna genom en enkel utandningsmanöver.
PExAs teknologi används för närvarande av framstående forskargrupper i flera olika länder och forskning med instrumentet har resulterat i cirka 50 vetenskapliga publikationer, vilka fungerar som referensmaterial för PExAs metod.
Den 24 juni startar en företrädesemission där befintliga såväl som nya intressenter erbjuds att teckna aktier.
Tomas Gustafsson, VD för Pexa, kommer att ge fler detaljer kring erbjudandet och även svara på frågor.

Phoenix BioPower
Phoenix BioPower utvecklar högeffektiva bioenergilösningar för att påskynda den globala omställningen till ett klimatneutralt samhälle.
Bolagets teknik omvandlar biomassa till högvärdiga produkter, såsom elektricitet eller vätgas, med betydligt lägre klimatpåverkan än dagens fossilbaserade metoder.
Genom teknikplattformen kan det produceras upp till dubbelt så mycket el från biomassa eller producera industrigaser, såsom vätgas, till mycket lägre kostnader.
Bolaget genomför en emission och VD Henrik Båge kommer att presentera erbjudandet och bolagets verksamhet.

Scandinavian Real Heart

Scandinavian Real Heart AB utvecklar ett komplett artificiellt hjärta (Total Artificial Heart – TAH) för implantation i patienter med livshotande hjärtsvikt. Bolagets TAH har en patenterad design som innefattar en kopiering av det naturliga mänskliga hjärtat. Realheart® TAH införlivar ett fyrkammarsystem (två förmak, två kamrar) vilket ger möjlighet att generera ett fysiologiskt anpassat blodflöde som efterliknar kroppens naturliga cirkulation. Ett koncept som är unikt i den medicintekniska världen.

Bolaget presenteras av Laura Perkins, VD

 För mer information om företrädesemissionen

Bli delägare i We Don’t Have Time – världens största medieplattform för klimatet

Var med och lös klimatkrisen. Sedan starten 2017 har över 700 investerare köpt aktier i We Don’t Have Time medan plattformen har vuxit och blivit en etablerad, inflytelserik aktör på den globala arenan genom våra samarbeten med bland andra FN, Google, Volvo, IKEA, Ericsson, Scania, Unilever, Microsoft och Alfa Laval.

Nu söker We Don’t Have Time fler delägare som vill följa med på resan för att snabba på det globala klimatarbetet. Målet med emissionen är att uppnå lönsamhet inom 12 månader.

We Don’t Have Time är världens största medieplattform för klimatet. Varje månad når vi 200 miljoner genom vår räckvidd på sociala medier och vi har över 350 företag och organisationer världen över som anlitar oss för att kommunicera sina klimatlösningar. Våra sändningar ses av miljoner tittare i månaden och mer än 100 000 individer som jobbar med klimatomställningen från 180 länder har registrerat sig som medlemmar hos oss.

Hör grundaren Ingmar Rentzhog berätta om verksamheten och framtida planer.