Gameday Podden-spännande spelpipeline inför 2017 för STILLFRONT-intervju med VD Jörgen Larsson!

Spännande spelpipeline inför 2017 för STILLFRONT!

Gameday-Podden intervjuar Jörgen Larsson, VD för Stillfront Group.
Vi startar Gameday-Podden genom att presentera spelbolaget STILLFRONT GROUP, som tisdagen 22 november rapporterade som väntat stigande underliggande resultat och omsättning.

15271691_10154648217278605_769601814_o

Lyssna på intervjun från i fredags 25 november, samt anmäl dig till vår investeringsträff & vinbar på Hotell Anglais, Stureplan 5 december.

 

Spännande spelpipeline inför 2017

Stillfronts befintliga spelportfölj, färska lanseringar och de spel som ligger i pipeline för lansering de närmaste månaderna gör att bolaget är väl positionerat inför nästa år. Enligt Jörgen Larsson, så har Stillfront aldrig haft ett sådant momentum och en så spännande pipeline inför 2017.

Stillfronts nyligen lanserade spel och spel som ligger i pipeline:

I september gjordes en fullskalig lansering av New World Empires där intäkterna under det tredje kvartalet blev 0,6 miljoner kronor.

Spelet Conflict of Nations kommer i öppen beta i december. (Öppen beta innebär att de gör de första kampanjerna och att de börjar få de första intäkterna. Hur snabbt det trappas upp beror på hur mycket anpassningar de gör, men den första intäktskronan genereras i december månad, enligt Jörgen Larsson.)

En mjuklansering (soft launch) av mobilstrategispelet Siege: Titan Wars har precis inletts. (Det betyder att intäkterna börjar komma så smått på de marknader där de testar spelet. Intäkterna globalt väntas komma inom en ganska snar framtid, tidigt under 2017, enligt Jörgen Larsson.)

Mobilversionen av det sedan tidigare etablerade PC-spelet Call of War väntas ske inom tre månader. Mobilversionen har två syften, enligt Stillfront. Det ena är att redan befintliga spelare ska kunna spela både från en browser och från mobilen. (Förhoppningen är att det kommer bidra till ytterligare lojalitet och ytterligare intäkter från befintliga spelare. Det andra syftet är att mobilspelet, som en egen produkt, ska dra nya spelare, och den delen kommer också ligga lite senare i tid”, enligt Jörgen Larsson, men kan handla om veckor efter den första versionen.)

Unravel, som utvecklats av Stillfrontägda Coldwood och där Electronic Arts (EA) står som spelförläggare, släpptes i februari i år. Royaltyn från EA på försäljningen särredovisas inte men har i år utgjort en stor del av Coldwoods intäkter som efter nio månader summeras till cirka 22 miljoner kronor. Noterbart är att det beloppet inte omfattar den förskottsersättning som Stillfront tidigare fått från EA för att utveckla Unravel.

Unravel släpptes för nedladdning till PC samt till spelkonsolerna Playstation 4 och Xbox One. Redan i maj blev det känt att Coldwood på uppdrag av EA kommer att utveckla en uppföljare: Unravel 2.

Förutom arbetet med uppföljaren till Unravel har Coldwood kommit igång med ett nytt spel där produktionen väntas dra igång inom tre månader.

Om Stillfront Group.

Stillfront är en utvecklare, förläggare och distributör av digitala spel i Europa. Bolaget bedriver verksamheten inom fyra dotterbolag i Sverige, Tyskland, England och Malta.