Inbjudan till Investerarmötet 29 april med Marcus Fridell, författare till boken Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag!

Välkommen till Investerarmötet 29 april!

Vi fortsätter Investerarmötet 29 april med Marcus Fridell som har bakgrund som aktiemäklare och aktieanalytiker på Nordea och författare till boken Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag! Boken innehåller tips och verktyg för att spara i investmentbolag. Passar både dig som är mindre aktiv på börsen och du som är lite mer erfaren aktiesparare. För mer information om boken

Välkommen till Investerarmötet, vi bjuder på något att äta & dricka! (anmälan via länk & mer info nedan)

Vår ständige analytiker Anders Haglund kommer inte bara analysera de investmentbolag som refereras, utan kommer även göra en övergripande analys av börsläget i främst Sverige men även USA, vart är börsen på väg? En mix av bolag kommer även presenteras! 

Träffa Marcus Fridell som kommer berätta om sin bok Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag! I boken tar han upp hur man bygger en förmögenhet genom aktiesparande. Att bygga en egen aktieportfölj från grunden med enskilda aktier kräver både engagemang och kunskap. Fondsparande är enklare men innebär i stället höga avgifter. Det finns dock en gyllene medelväg: investera i investmentbolag. Boken innehåller tips och verktyg för att spara i investmentbolag. Boken är den perfekta guiden för dig som söker ett förnuftigt aktiesparande i investmentbolag. Kanske blir boken ditt verktyg till ett framgångsrikt aktiesparande och kanske till och med starskottet för din framtida förmögenhet? Under kvällen kommer det inte bara finnas möjlighet att ställa frågor till honom, utan också köpa en signerad bok som passar både dig som är mindre aktiv på börsen och du som är lite mer erfaren aktiesparare.

Kvällens program innehåller också ett tema inriktat på life science, vågledarteknologi & crowdfunding.

Följande bolag kommer presenteras som: 

Gapwaves AB (publ), European Institute of Science AB (publ),  ObsteCare AB (publ) & FundedByMe (publ)

Följande bolag kommer presenteras:

Gapwaves

Gapwaves har sitt ursprung i forskning vid Chalmers Tekniska Högskola och etablerades 2011. Bolagets vision är att vara den mest innovativa leverantören av antennsystem för millimetervågor och den utvalda partnern till de som utvecklar nästa generations trådlösa teknologi. Genom sin disruptiva teknologi ska Gapwaves hjälpa innovatörer inom Telekom och Automotive att skapa effektiva millimetervågssystem som förändrar samhället vi lever i.

Gapwaves affärside är att utveckla och sälja antennprodukter baserad på patenterad teknologi inom de tre affärsområdena Telekom, Automotive och Mobiltelefoni. Bolagets ena huvudmarknad är Telekom och de kommande mobila nätverken för 5G som kommer att kräva effektivare antenner för att möjliggöra hög täckning och låg energikonsumtion. Det andra huvudområdet är marknaden för radar i bilar och andra fordon. Genom Gapwaves teknologi kan dagens bilradar utvecklas för att ge längre räckvidd och bredare synfält vilket är en viktig del i utvecklingen av aktiva säkerhetssystem för fordon. 

Gapwaves är sedan 2016 noterat på Nasdaq First North och har idag över 5 000 enskilda aktieägare. Bolaget bedriver sin verksamhet i Göteborg och sysselsätter 25 personer.

För mer information 

Presenteras av Lars-Inge Sjöqvist, VD

Euris

Lunda baserade European Institute of Science AB tillverkar och säljer produkter för djursjukhus och veterinärpraktikmottagningar. De egna produkterna erbjuder en prisvärd djursjukvård till alla djurägare. Bolagets ambition är att snabbt växa inom den globala patientnära bloddiagnostikmarknaden. Patientnära diagnostik är ett hett område som utvecklas snabbt inom bland annat veterinärdiagnostik. Bolagets affärskoncept och uppnådda mål kommer att presenteras av Vd, teknologiedoktorn och docenten Dario Kriz.

För mer information

Presenteras av dr. Dario Kriz, Honorary Consul, Assoc. Prof.

ObsteCare

ObsteCare erbjuder innovativa lösningar för förlossningsvården med fokus på kvinnan, för att skapa tryggare förlossningar och förbättra vården till förmån för mamman, barnet och förlossningskliniken. ObsteCares produkt mäter halten mjölksyra i fostervatten under förlossningen. Det ger förlossningsläkarna en nyckelinformation man inte tidigare haft om kvinnans och livmoderns status och förmåga. Detta är ett viktigt verktyg för att individanpassa användningen av värkstimulerande dropp och minimera antalet onödiga kejsarsnitt, allt för att kunna erbjuda tryggare förlossningar. Med AFL®-metoden (amniotic fluid lactate) kan man kontrollera mjölksyrenivån och skräddarsy varje förlossning. AFL® -systemet har lanserats på den europeiska marknaden och är CE-märkt I enlighet med det medicintekniska regelverket. En process för godkännande i USA har påbörjats och en ansökan till FDA, den amerikanska läkemedelsmyndigheten, kommer att lämnas in under första halvåret 2019.

För mer information

Presenteras av Johan Itzel, VD

FundedByMe

FundedByMe presenterar sin kommande emission samt diskuterar kring tiden efter deras notering och hur man ser på verksamheten i noterad miljö. Fördelar och nackdelar.

För mer information

Presenteras av Daniel Daboczy, VD

Föreläsare

Marcus Fridell

Marcus Fridell är Civilekonom med en bakgrund som aktiemäklare och aktieanalytiker på Nordea och författare till boken Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag. Idag arbetar han med egna investeringar och som konsult, föreläsare och frilansskribent inom aktier och investeringar.

Boken innehåller tips och verktyg för att investera i investmentbolag. Du får lära dig om både fördelarna med investeringsformen och vilka fallgropar du bör undvika. Dessutom får du lära känna en rad investmentbolag, allt från familjen Wallenbergs Investor och investeringsgurun Warren Buffetts Berkshire Hathaway till några mer anonyma investmentbolag i miniformat. 

För mer information om boken

Anders Haglund

Analys med finansproffset & tradingcoachen Anders Haglund från Safe Return Asset Management Nordic AB. Anders kommer göra en internationell överblick med lite extra fokus på USA & Sverige.

Investerarmötet är ett led i våra återkommande kvälls & lunchseminarium, då fler bolag är intresserade av att träffa aktiesparare & investerare genom en s.k. finansiell hearing, vilket vi med områdeskunniga personer samlar in information och gör vår analys genom utfrågningar tillsammans med andra investerare samt bolagens representanter. Syftet med Investerarmötet är att ge dig som aktiesparare chansen att ställa dina frågor direkt till bolagens ledning. Mötet kombinerar vi med föreläsningar från experter som skall berika sparande & investeringar.