Träffa Aktiespararens huvudredaktör Christoffer Ahnemark 9 december!

Vi rundar av börsåret 2019 med huvudredaktören och analytikern Christoffer Ahnemark från tidningen Aktiespararen. Välkommen till Investerarmötet, vi bjuder på något att äta & dricka! Begränsat antal platser. (anmälan via länk)

Välkommen till Investerarmötet 9 december på Hotell Anglais, Stureplan som vi rundar av börsåret 2019 med föreläsningar kring aktiesparande och investeringar!

Kvällens gästtalare är nye huvudredaktören och analytikern Christoffer Ahnemark, kanske mest känd för att ansvara över Aktiespararens kortsiktiga portfölj, Korta Portföljen.

Christoffer lyckades också med konststycket att även vinna tävlingen Investerar-SM som arrangerades av Nordic Growth Market (NGM) som pågick 30 september till 11 oktober. Christoffer kommer frågas ut om både Investerar SM & om Korta Portföljen, samt hur han lyckades öka avkastningen med 65, 5% under den två veckor långa tävlingen?

I tider då börsoron är stor i världen stiger alltid intresset för ”säkrare” investeringar. Bolaget Numisbing arbetar uteslutande med Numismatik och är en av den mixade sammansättningen av bolag som kommer presenteras under kvällen, vilka övriga är FX International AB (publ), vars verksamhet är inriktad mot s.k algoritmisk handel inom valutahandel och de emissionsaktuella bolagen European Institute of Science AB (publ) med inriktning veterinärdiagnostik och fintech-bolaget Hudya Group AS som planerar notering på First North. IT-bolaget InfraCom Group AB (publ) som kommer uppdatera sina planer för 2020, samt kommande år till befintliga som blivande investerare är i början av sin tillväxtresa och omsätter idag ca 200 MSEK (R12).

Invest in Games

Vi återkommer även med seminarietemat Gameyday genom att presentera gamingbolaget Three Gates AB (publ) (för mer info via Teckna aktier som förvärvar Tivola Games, en tysk utvecklare och förläggare av mobilspel. En av föreläsarna är också Mirijam Johansson från Wanted Pictures, en filmproducent som kommer berätta om både hur man investerar i film, samt deras samarbete med det hajpade svenska spel och animationsbolaget Goodbye Kansas.

Vår ständige analytiker Anders Haglund kommer som vanligt göra en övergripande analys av börsläget i främst Sverige men även USA, vart är börsen på väg?

Seminariet modereras av Linda Myrin, Financial Stockholm & Fredrik Hansson, Finwire

Bolagspresentationer

FX International AB (publ)

FX International AB (FXI) är ett publikt aktiebolag noterat på Spotlight Stock Market. Bolaget är registrerat hos Finansinspektionen. Affärsmodellen fokuserar på algoritmstyrd handel inom valutamarknaden. FXI bedriver handel med egen tillgångsmassa, är aktiva rådgivare till fondbolag, och bidrar med förvaltning till kvalificerade investerare. Inriktningen på förvaltningen är att med kvantitativa metoder uppnå riskjusterad långsiktig avkastning oberoende av marknadskonjunkturer.

För mer information

Presenteras av Ole Helland, VD

Euris

Lunda baserade European Institute of Science AB tillverkar och säljer produkter för djursjukhus och veterinärpraktikmottagningar. De egna produkterna erbjuder en prisvärd djursjukvård till alla djurägare. Bolagets ambition är att snabbt växa inom den globala patientnära bloddiagnostikmarknaden. Patientnära diagnostik är ett hett område som utvecklas snabbt inom bland annat veterinärdiagnostik. Bolagets affärskoncept och uppnådda mål kommer att presenteras av Vd, teknologiedoktorn och docenten Dario Kriz. Ta del av deras erbjudanden via länkar.

Emissionsmemorandum: http://euris.org/Publications/EURIS%20memorandum%202019%20C%20final%20screen.pdf  Emissionserbjudande: http://euris.org/Publications/EURIS%20infoblad%202019%20C%20v4%20print.pdf

För mer information

Presenteras av dr. Dario Kriz, Honorary Consul, Assoc. Prof

Three Gates AB (publ)

Three Gates AB är ett oberoende spelutvecklingsbolag som grundades 2011. Bolaget producerar såväl egna spel som utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Bolaget har etablerade samarbeten med starka industripartners och en spännande produktportfölj med stor potential. Three Gates verkar på den globala marknaden och distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk.

För mer info

Presenterades av Don Geyer, VD

Hudya Group AS

Hudya helps customers saving money and brings simplicity and transparency to everyday services with fintech-solutions at the core. Insurance, utilities, banking, telephony, fintech-solutions and more – all on one AI-assisted, digital and relationship-based platform. Hudya is preparing for an IPO and is heading for Nasdaq First North before Christmas.

Information film (how it works) Information film (for customer)

Information LinkedIn-profil

Information på svenska eller mer omfattande på norska

Will be presented by Børge Leknes, CEO

Numisbing AB

I tider då börsoron är stor i världen stiger alltid intresset för ”säkrare” investeringar. Numisbing arbetar uteslutande med Numismatik. Av naturliga skäl ökar inte antalet historiska objekt att samla, varför värdet på unika mynt och samlarobjekt med tiden stiger. Bolaget har fördubblat sin omsättning varje år sedan 2012. Utdelningspolicyn är 50 % av vinst efter bokslutsdispositioner och skatt. Bolaget har så kallade ”collectible funds”. Fonder som stigit i värde 28% förra året och som ser ut att bli detsamma i år. Bolaget skall inom kort lista sig på Nasdaq i Stockholm genom sitt svenska moderbolag. Två anledningar. Växa genom förvärv i Europa då man redan har 75 % av marknaden i Mellersta Östern. Andra skälet är att öka antalet objekt i fonderna som hela tiden växer i värde. Bolaget har drift 1.000 aktieägare och övervägande delen är svenskar. Numisbing AB skall bli störst i världen på Numismatik.

För mer information

Lars Wolfe, VD & Jan Rejdnell, IR-ansvarig

InfraCom Group AB (publ)

Infracom noterades för nästan 2 år sedan och har etablerat sig som en stark IT-koncern med god lönsamhet. InfraCom har en tillväxtstrategi som innebär förvärv av företag och kundstockar som passar in i koncernens produktportfölj och där man kan hämta synergieffekter med hjälp av egenutvecklade plattformar. Ambitionen är även hög vad avser nyskapande inom teknikutnyttjande och tjänsteerbjudande inom de olika affärsområdena. InfraComs intjäningsförmåga baseras på avtals-/abonnemangsintäkter vilket skapar en trygghet och stabilt kassaflöde för aktieägarna. InfraCom är i början av sin tillvästresa och omsätter idag ca 200 MSEK (R12).

För mer information

Presenteras av Bo Kjellberg, VD

Föreläsare

Om Korta Portföljen

Vill du också få Korta Portföljen-inläggen i realtid? Ta del av Aktiespararnas Premiummedlemskapet och signa upp dig för Messenger-tjänsten här

Aktiespararens kortsiktiga portfölj förvaltas av Aktiespararnas två analytiker Carl-Henrik Söderberg och Christoffer Ahnemark.

Portföljen är fiktiv och syftet med portföljen är att ge inspiration till spännande börsaffärer för Aktiespararnas medlemmar. Placeringshorisonten är vanligen en till sex månader, men horisonten kan variera från fall till fall. Målet med portföljen är främst att generera alpha (riskjusterad överavkastning gentemot jämförelseindex).

Investeringsmandatet är brett i portföljen, vilket innebär att analytikerna får använda sig av en rad finansiella instrument för att öka den potentiella uppsidan eller minimera nedsidan i portföljen. I huvudsak sker dock placeringarna i bolag och andra instrument som har analyserats i tidningen Aktiespararen.

Portföljuppdatering sker varje vecka på Aktiespararnas hemsida och på Korta Portföljens Twitterkonto. Vid särskilda händelser på marknaden kan portföljen uppdateras oftare.

Korta Portföljen finns nu även på Instagram och ni följer kontot här

Vill du också få Korta Portföljen-inläggen i realtid? Ta del av Aktiespararnas Premiummedlemskapet och signa upp dig för Messenger-tjänsten här

Aktiespararens kortsiktiga portfölj förvaltas av Aktiespararnas två analytiker Carl-Henrik Söderberg och Christoffer Ahnemark.

Portföljen är fiktiv och syftet med portföljen är att ge inspiration till spännande börsaffärer för Aktiespararnas medlemmar. Placeringshorisonten är vanligen en till sex månader, men horisonten kan variera från fall till fall. Målet med portföljen är främst att generera alpha (riskjusterad överavkastning gentemot jämförelseindex).

Investeringsmandatet är brett i portföljen, vilket innebär att analytikerna får använda sig av en rad finansiella instrument för att öka den potentiella uppsidan eller minimera nedsidan i portföljen. I huvudsak sker dock placeringarna i bolag och andra instrument som har analyserats i tidningen Aktiespararen.

Portföljuppdatering sker varje vecka på Aktiespararnas hemsida och på Korta Portföljens Twitterkonto. Vid särskilda händelser på marknaden kan portföljen uppdateras oftare.

Om Investerar-SM

Investerar-SM arrangeras av börsen Nordic Growth Market (NGM). Det är en kostnadsfri tävling där deltagarna får testa sina kunskaper i handeln med aktier, råvaror, index, valutor, krypto och räntor. Det görs med hjälp av aktier och börshandlade produkter, såsom Bull & Bear-certifikat, Mini Futures, Mini Futures BEST/Unlimited turbos, Turbowarranter, Trackercertifikat och Warranter. Dessa värdepapper finns på NGM:s marknadsplats.

Tävlingen pågick mellan 30 september-11 oktober 2019. De värdepappper som handlas i tävlingen handlas till faktiska kurser men med fiktiva pengar.

Investerar-SM har en huvudtävling och en veckotävling. Den deltagare som lyckas skapa den högsta avkastningen i sin depå under hela tävlingsperioden vinner huvudtävlingen. Veckotävlingen vinner den deltagare som har fått den högsta procentuella utvecklingen under första tävlingsveckan, 30 september-4 oktober 2019.

Anders Haglund

Analys med finansproffset & tradingcoachen Anders Haglund från TradingCoachen AB. Anders kommer göra en internationell överblick med lite extra fokus på USA & Sverige.

Invest in Games

Mirijam Johansson – Wanted Pictures

Presenterar några spännande filmprojekt. Två med kvinnliga huvudrollsinnehavare och en rysare. Svenskproducerade, alla med en internationell potential och marknad.

Mirijam började i filmbranschen som castingdirector, hon har bl.a jobbat med/för Hob och Sonet, Röde Orm Film m.fl, producerat för Svt, vunnit Trasdockans pris 2013, jobbat som regissör och producent för musikvideos och novellfilm, producerat och regisserat på Vasateatern och producerat på Söder Teatern.

Blivit utvald av Filmkapital Stockholm till ett mentorprogram för up and coming kvinnliga producenter och fått diplom därefter. Suttit i en rad olika manus och film jurys för manus och filmtävlingar. Mirijam startade sitt första företag 2003 när hon var 23-24 år och blev väldigt framgångsrik inom musikvideos och reklam och hade kunder som bl.a Svenska Spel, Agnes, och gjorde VM.videon till fotbolls-VM 2006.

Mirijam har jobbat som casting-director och hittade både Noomi Rapace och Sofia Helin innan de slog igenom stort. Mirijam har varit med och producerat, filmsuccér som bl.a Rånarna och guldbaggevinnaren Säg att du älskar mig. I portföljen har hon bl.a rättigheter som Efraim Långstrump och Kannibalprinsessan och Kyrkdjävulen baserat på Mikael Niemis bok med samma namn.

Gameday-seminariet Under namnet Gameyday möts samarbetspartners inom spelbranschen och investerare. Seminariespåret Gameday varvar spelbolag, bolag som investerar i spelbolag, heta namn inom spelbranschen, intressanta talare och finansiella analyser. Gameyday vill vara en mötesplats där utvecklare träffas och där småsparare och finansiella proffs hittar vinnare.

Investerarmötet

Investerarmötet är ett led i våra återkommande kvälls & lunchseminarium, då fler bolag är intresserade av att träffa aktiesparare & investerare genom en s.k. finansiell hearing, vilket vi med områdeskunniga personer samlar in information och gör vår analys genom utfrågningar tillsammans med andra investerare samt bolagens representanter. Syftet med Investerarmötet är att ge dig som aktiesparare chansen att ställa dina frågor direkt till bolagens ledning. Mötet kombinerar vi med föreläsningar från experter som skall berika kunskaperna inom aktier, sparande & investeringar.

Om Nyhetsbyrån Finwire

Grundad 2013, i nutidens föränderliga digitala miljö, levererar Nyhetsbyrån Finwire varje dag oberoende, snabba och relevanta nyheter inom finans till företag, banker, fondbolag, mäklare, investerare och andra medier.

-Vad kan förväntas av Finwires snabba- och omfångsrika nyhetsproduktion?

-Nyhetsbyrån skriver på ett språk och med ett innehåll riktat mot privatpersoner

-Våra redaktioner är experter på att förstå marknaden och arbetar skyndsamt och hårt för att ge läsarna ett försprång och en god förståelse med hjälp av pedagogiska och förklarande artiklar