Ta del av Investerarmötet från 30 augusti ”Investera som Proffsen”med Jan Sterner & Marcus Hernhag ”fem spännande aktielägen”, samt vilka aktier köper och säljer Jonas Olavi, Allokeringschef Alpcot?

Ta del av inspelade bolagspresentationer och föreläsning med Jan Sterner & Marcus Hernhag om ”fem spännande aktielägen” från Investerarmötet 30 augusti på Hotell Anglais, Stureplan!  Möjlighet fanns också att köpa böcker på plats med rabatt. Hade du inte möjlighet besöka eventet.

Lyssna till aktieproffsen Marcus Hernhag & Jan Sterner. Hur skall man agera på rådande börssituation, samt vilka aktier köper och säljer Jonas Olavi ?

Scandinavian Biogas Fuels International AB (publ) (Se kort intervju om bolaget 2 min)

Scandinavian Biogas är en ledande nordisk producent av biogas som fordonsbränsle. Biogasen är CO2-neutral utvinns ur avloppsslam och avfall från hushåll och lantbruk samt industriellt organiskt avfall. Idag finns anläggningar i Sverige, Norge och Korea. Under 2021 levererade företaget 366 GWh till marknaden. Scandinavian Biogas har 100 anställda och hade 2021 en omsättning på 394 MSEK. Huvudkontoret ligger i Stockholm och bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm First North Premier. Certified Adviser är Erik Penser Bank AB.

Acast AB (publ)

Acast är världens största oberoende podcastföretag. Sedan Acast grundades 2014, har företaget brutit mark inom det öppna podcastekosystemet – genom att göra podcasts tillgängliga på alla lyssningsappar. Acast tillhandahåller en marknadsplats som hjälper poddkreatörer nå ut till rätt publik för att monetisera sitt innehåll. När de tjänar pengar, så tjänar Acast pengar. Idag hostar Acast nära 66 000 podcasts, med över 400 miljoner lyssningar varje månad. Företaget verkar över hela världen och har sitt huvudkontor i Stockholm. Acast är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market. Acast har nyligen förvärvat Podchaser – världens största podcastdatabas – samt ingått annonsavtal med New York Times, This American Life och Serial i Storbritannien. Vid den senaste kvartalsrapporten noterade bolaget att man nått en vändpunkt för EBITDA-marginalen samt att man uppdaterat sina finansiella mål och tidigarelagt prognosen för lönsamhet.

Sound Dimension AB (publ) (Se kort intervju om bolaget 3 min)

Sound Dimension är verksamma inom teknikbranschen. Bolaget har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto- standard för ljud. Bolaget grundades under 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad.

Alpcot Holding AB (publ) Kort intervju om bolaget (2-3min)

Alpcot har en digital plattform för sparande och investeringar med flera marknadsledande tjänster. Den svenska delen av Alpcots verksamhet grundades 2014 och har sedan verksamheten startades fokuserat på att hjälpa privatpersoner att optimera sina ekonomiska engagemang. Alpcots digitala plattform används idag både av Alpcots egna direktkunder och av rådgivare som i sin tur ger finansiella råd till sina kunder. Alpcot samarbetar med en av Sveriges största rådgivarorganisationer Tydliga som administrerar över 300 försäkringsförmedlare och investeringsrådgivare runt om i Sverige. Kapitalet i Bolagets depåtjänst uppgår till ca 11,0 miljarder kronor. Utöver verksamheten i Sverige har Alpcot ett fondbolag med säte i London som förvaltar Koncernens två egna fonder registrerade i Luxembourg. Se mer på www.alpcot.se