MATS QVIBERG, boken om Q och fem år efter den så kallade HQ-kraschen

Vi besökte Mats Qviberg på Investmentbolaget Öresund 10 december i samband med hans nyutgivna bok, boken om Q. Mats berättar i intervjun om aktietips, hur han blev så framgångsrik och nämner några utdrag från boken. Han kommenterar också personer från boken som Marcus Wallenberg, Jacob Palmstierna, Erik Penser, Sven Hagströmer & Gordon Gekko. Och det som också gör boken väldigt spännande är att den trollbinder läsaren genom att avslöja allt om hemligheterna i finansvärlden, inte minst i ”ankdammen” Stockholm. Sist men inte minst, om hur han blev så förmögen.

Beställ boken här

Boken om Q

är berättelsen om mats Qviberg, en av det svenska näringslivets färgstarkaste personer. Tack vare sin talang, att få pengar att växa, inledde han tidigt klassresan från trerummaren i Bagarmossen till finanselitens finaste salonger.

Som ena halvan i finansbolaget Hagströmer & Qviberg och som vd för investmentbolaget Öresund förändrade han svenska maktsfärer i grunden. Det kunde slutat där. Lyckligt.

Fem år efter den så kallade HQ-kraschen är Mats Qviberg indragen i såväl brottsmåls- som civilrätts-processer, men han vägrar låta sig knäckas.

Personligt och osentimentalt berättar han om sin livsresa, en resa som gett honom många vänner, men också fiender för livet.

Intervju med Mats Qviberg, boken om Q.