Investerarmötet-Live 31 mars ”Investera som Proffsen” med Gösta Carlberg, f.d. chefredaktör Aktiespararen och Joanna Törngren Redebrant chefredaktör Stock Magazine m.fl.!

Mer information nedan eller via inbjudan.

Vi fortsätter med våra digitala live-sända investeringsmöten ”Investera som Proffsen”, vilket vi bjuder in aktieproffs som skall ge inspiration och upplysningar kring aktieinvesteringar & börs

Vi har den här gången bjudit in ett flertal professionella investerare b.la, Gösta Carlberg, f.d. chefredaktör Aktiespararen, och COO Aktiespararna & Joanna Törngren Redebrant f.d. vd Unga Aktiesparare och chefredaktör Stock Magazine som bland annat kommer berätta om sitt gemensamma bokprojekt Bli bostadsmiljonärTips och råd för din bostadskarriär. Under kvällen kommer vi också diskutera med författaren och aktieproffset Marcus Hernhag om hans nya samarbete med Aktieinvest (för mer information och 20% rabatt på boken), vars sparbox bygger på bokenDen enkla vägen bli rik på aktieutdelning. För den riskvillige har vi även bjudit in investeraren Göran Ofsén som kommer berätta om hur man kan tjäna pengar på teckningsoptioner med inriktning bolag noterade på smålistorna First North, Spotlight Stock Market och NGM (för mer information nedan).  Göran har tidigare gästat oss, då han berättade om sin bok  “Börsens framtida guldägg”, d.v.s. risken och möjligheten med att investera i förhoppningsbolag. Vår ständige börsanalytiker Anders Haglund återkommer med en övergripande analys av börsläget.

Böcker skrivna av Gösta & Joanna kommer lottas ut!

”Investera som Proffsen” 

Gösta Carlberg & Joanna Törngren Redebrant kommer gå igenom sin nya bok på temat tjäna pengar på ditt boende, och resonerar kring hur du kan gå från ”koja till slott”. Avslutande diskussion om börsen och aktietips utlovas också. Gösta Carlberg är tidigare chefredaktör och analytiker på bland andra Aktiespararen och Affärsvärlden. Han har grundat fastighetsbolaget Kvalitetsbostäder som han numer driver. Gösta Carlberg har även grundat Analysguiden som drivs av Aktiespararna. Joanna Törngren Redebrant är före detta vd på Unga Aktiespararare och chefredaktör för bland annat Stock Magazine. Hon har grundat och driver communityn Nyfikna Investerare, en nätverks- och utbildningsplattform för att inspirera och väcka intresse för investeringar i mindre traditionella tillgångsslag.

Vi kommer också göra en kort intervju med Göran Ofsén med anledning av hur man kan tjäna pengar på teckningsoptioner som är vanligt förekommande i mikrobolag, men kunskapen om dessa bland placerarna är begränsad. Det gäller speciellt den typ som blivit populär under senare tid där lösenkursen är 70 % av den då aktuella snittkursen. Sådan TO:n handlas till väldigt låga kurser i marknaden. Göran kommer att berätta mer om detta, och han har även en idé om hur den nya typen av TO:n kan kombineras med aktier.

Vi har också bjudit in bolag noterade på Nasdaq First North som är Sveriges marknadsledande bokhandelsaktör, ett bolag som startade med handplockade matkassar i ett garage till den största leverantören av mealkits i Norden, ett annat bolag är en tjänsteleverantör som specialiserar sig på processautomatiseringstjänster i industriell skala och ett bolag noterat på Spotlight Stock Market inom storskalig solvärme som löser tre Europeiska kriser – klimatkrisen, kostnaden för energi och den politiska risken med rysk gas, samt också ett bolag påväg till börsen som är ett s.k. SaaS bolag verksamt i bokföringsbranchens. Nästa Fortnox? 

INBooks AB (publ) 

På väg till börsen – INBooks rustar för fortsatta framgångar! I bokföringens mecka – Växjö – har nästa lysande stjärna sett dagens ljus. INBooks är SaaS bolaget som verkar på bokföringsbranchens arena och har snabbt gjort ett starkt avtryck. Med två produkter, ett stödsystem för redovisningsbyråer och ett bokföringsprogram för de minsta företagen har bolaget ett tydligt fokus. Båda produkterna underlättar, effektiviserar och förbättrar förutsättningarna för kunden på ett sätt som saknats på marknaden idag. På kort tid har bolaget fått många kunder och högt kundomdöme och det är detta som bolaget nu vill kapitalisera på och öka tillväxttakten ytterligare.

För mer information

Presenteras av Mikael Folkesson, VD 

Bokusgruppen AB (publ)

Bokusgruppen är Sveriges marknadsledande bokhandelsaktör som via kompletterande varumärken bedriver bokförsäljning. Gruppen innefattar varumärken som Bokus, Bokus Play och Akademibokhandeln där försäljning sker via butik och online. Förutom böcker erbjuds ett övrigt sortiment av spel, lek, planering samt presentinslagning och kort. Bokusgruppen har sitt huvudkontor i Stockholm.

För mer information

Presenteras av Maria Edsman, VD

LMK Group AB (publ)

Från handplockade matkassar i ett garage till den största leverantören av mealkits i Norden. 

Välkommen att höra om hur LMK Group uppfann matkassen och nu fortsätter på sin resa med innovation och lönsamhet.

Under varumärkena Linas Matkasse, Godtlevert, Adams Matkasse samt RetNemt, erbjuder LMK Group en prenumerationstjänst för välplanerade måltidslösningar på den skandinaviska marknaden. LMK Group grundades 2008 och är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market sedan våren 2021. Under 2021 levererade bolaget 23,2 miljoner måltider, omsatte knappt SEK 1,4 miljarder och hade ett rörelseresultat (EBIT) på 46,9 MSEK.

Presenteras av Walker Kinman, VD 

www.lmkgroup.se

Digital Workforce Services OYJ (publ) (FI) aktie (DWF)

Digital Workforce is one of the leading service providers specialising in Robotic Process Automation (RPA) and Intelligent Automation (IA) on an industrial scale in terms of revenue, service offering, client references and head count. Digital Workforce helps its customers to automate knowledge work tasks and business processes with IA through its Digital Workers. Digital Workers are software robots that are in essence automated team members that execute business processes precisely, tirelessly and with fewer mistakes than human workers – with no significant changes to the customer’s existing systems. Digital workers have superpowers based on RPA, Artificial intelligence, and cloud services, which make them fast and efficient.

Information

Presented by Mika Vainio-Mattila, CEO

Absolicon Solar Collector AB (publ)

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag, specialiserat på koncentrerad solvärme. Solfångaren T160 arbetar upp till 160°C och har den högsta optiska verkningsgraden som någonsin uppmätts för ett kommersiellt tillgängligt litet paraboliskt tråg. Storskalig solvärme löser tre Europeiska kriser – klimatkrisen, kostnaden för energi och den politiska risken med rysk gas. Absolicon affärsmodell är att sälja kompletta robotiserade produktionslinor i samarbete med ABB samt material till solfångarna.

För mer information

Presenteras av Joakim Byström, VD

Bli bostadsmiljonärTips och råd för din bostadskarriär

Att äga ditt boende kan vara det som skiljer dig från att bli ekonomiskt oberoende eller fattigpensionär. Men för de allra flesta av oss kan den första bostadsaffären kännas jätteläskig och därför aldrig bli av. Det vill författarna ändra på. Att göra sitt första bostadsköp kan verkligen kräva både kunskap, mod och kloka beslut. Med den här boken vill författarna på ett lättsamt sätt ge inspiration, kunskap och verktyg för att ta sig in på bostadsmarknaden och även dra nytta av den för att bygga upp en förmögenhet på ett relativt riskfritt sätt. Boken går att läsa från pärm till pärm, eller djupdyka rakt ner i de kapitel som du som läsare finner mest intressanta. Författarna har även lagt in checklistor så att läsaren enkelt kan hitta det som behövs för att ta beslut och göra en bra affär när läget är skarpt. 

Boken är skriven av Gösta Carlberg & Joanna Törngren Redebrant

Börsens framtida guldägg

Boken är skriven av Göran Ofsén som själv dragit många nitlotter bland förhoppningsbolag. Göran Ofsén har 40 års erfarenhet av aktieplaceringar med särskilt intresse för förhoppningsbolag, och han har även arbetat som aktieanalytiker. Huvudsyftet med hans bok är att visa vilka fördelar det faktiskt finns med att investera i förhoppningsbolag samt hur man ska gå tillväga. Risken i varje enskilt innehav är ju hög, men om man är påläst och har en bred portfölj, kommer de aktier som går bra förhoppningsvis att med råge kompensera för de dåliga. Så har det i alla fall gått för Göran Ofsén

Vi inväntar svar från föreläsare, så programmet kommer uppdateras.

OBS! Vi skickar en länk via e-post till de anmälda ett par timmar innan. Vänligen kontrollera om du fått mailet i skräpposten eller om du har blockerat dina mail för inkommande post.