Vi fortsätter med seminarietemat ”Investera som Proffsen” på Hotell Anglais-Stureplan, vilket vi bjuder in professionella investerare. ANMÄLAN HÄR! Den här gången har vi bjudit in författaren och aktieproffset Arne ”Kavastu” Talving, Erik Hansén tidigare verksam som marknadsanalytiker på IG Markets och Jens Lennen som är auktoriserad finansanalytiker (AFA) samt även Certified international investment analyst (CIIA). De kommer presentera sin senaste börsanalys och makroanalys, ge insikter i de nuvarande marknadstrenderna, samt ta upp ett urval av intressanta aktiecase, där de diskuterar specifika företag och deras potential på marknaden. (För mer information via anmälan)
De kommer också genom sitt verktyg i NeuroQuants demonstrera hur dessa kan användas för att utföra analyser och hur de kan tillämpas i praktiska investeringsbeslut. (NeuroQuant utvecklar AI-drivna analysverktyg för aktiemarknaden. Tekniken använder maskininlärning och kvantitativa modeller för att analysera stora mängder data och generera investeringsinsikter, vilket hjälper investerare att fatta mer informerade beslut. För mer information )
Seminariet innehåller också följande:
Arne ”Kavastu” Talving
– Vikten av att lära sig att investera
– Strategi och tankesätt
– Marknadsanalys & trender
– Utlandssatsning
Arne har skrivit böckerna ”Min vinnande väg bli rik på aktier – del 1 & 2” För mer information
Erik Hansén
– Olika aktiestrategier för olika tidsperspektiv
– Anledningar till att fokusera på vinnare
– Så skyddar du kapitalet i osäkra tider
– En metod för att hitta vinnaraktie
Jens Lennen
– Räcker det med att vi analyserar bolagen rent fundamentalt?
Programmet har uppdateras och kvällen innehåller också en mix av bolag.
Hamlet BioPharma
Hamlet BioPharma är verksamt inom läkemedelsbranschen. Bolaget bedriver läkemedelsutveckling baserat på ett tumördödande protein-lipidkomplex, bildat av två naturliga och ofarliga molekyler som finns i bröstmjölk. Utvecklingen syftar till att ta fram preparat som primärt ska användas för behandling och prevention av cancersjukdomar. Studier görs idag på fall som berör blåscancer, och bolaget avser att utöka sin verksamhet till att omfatta andra cancerformer.
Phoenix BioPower
Phoenix BioPower utvecklar högeffektiva bioenergilösningar för att påskynda den globala omställningen till ett klimatneutralt samhälle.
Bolagets teknik omvandlar biomassa till högvärdiga produkter, såsom elektricitet eller vätgas, med betydligt lägre klimatpåverkan än dagens fossilbaserade metoder.
Genom teknikplattformen kan det produceras upp till dubbelt så mycket el från biomassa eller producera industrigaser, såsom vätgas, till mycket lägre kostnader.
BioReperia
BioReperia erbjuder en teknologi som används för att accelerera upptäckterna av läkemedel, men även i kliniska studier för att testa individuella behandlingar på specifika patienter. Många läkemedel misslyckas i de senare stadierna av utvecklingen, detta på grund av effektivitetsproblem. Den första produkten från BioReperia, med ursprung i den medicinska fakulteten och institutionerna HMV och BKV vid Linköpings universitet, påskyndar bedömningen av läkemedelseffekt genom tidig ”proof-of-concept” studier i toxikologi, onkologi och för personlig cancermedicin genom användning av xenograftiska zebrafisk modeller. BioReperias övergripande mål är att minimera lidande och dödlighet orsakat av cancer och andra sjukdomar, något som produkten bidrar till.
Railwaymetrics
RMD utvecklar och levererar realtidsövervakning av järnvägsinfrastruktur, lok och vagnar med hjälp av en realtidssensor (som kallas PMU), som installeras på undre delen av järnvägsfordon eller på strömavtagare (pantografer).
RMD är först ut att erbjuda ett heltäckande system som analyserar och övervakar tågens prestanda, positionering samt all infrastruktur relaterad till järnvägen. Med hjälp av patenterad teknologi och avancerade algoritmer och AI, kan RMD förutsäga och upptäcka skador eller underhållsbehov på järnvägsfordon, spår och växlar, signalsystem och kraftledningar.
RMD är ett svenskt företag som har funnits sedan 2011. Bolaget har fem anställda och mycket starkt förankring i den svenska järnvägsbranschen.
Virinix Invest
Virinix har etablerats för att bidra till utvecklingen av lönsam och förnyelsebar energiproduktion och energilagring i Baltikum. Verksamheten bygger vidare på grundarnas långa erfarenhet av att investera i och utveckla verksamheter i regionen. Målet är att succesivt bygga upp en portfölj av lönsamma kassaflödespositiva verksamheter inom energiproduktion, energilagring och marktillgångar för kolkrediter i Baltikum. Samtidigt erbjuder Virinix en möjlighet för svenska investerare att genom ett svenskt bolag ta del av en marknad som kanske inte alltid upplevs som tillgänglig eller lättnavigerad men vars potential kan vara betydande. Målet är även att aktien ska noteras inom 12-24 månader.
Ngenic
Ngenic är verksamt inom energisektorn. Bolaget huvudsakliga fokus finns inom digitalisering och utveckling av tekniska lösningar för energisystem. Produkterna möjliggör övervakning och mätning av befintlig infrastruktur i el- och fjärrvärmenät. Bolaget är primärt verksamma inom den nordiska marknaden. Ngenic grundades 2010 och har sitt huvudkontor i Uppsala.
Vi bjuder på något att äta och dricka. (Begränsat antal platser)