Inbjudan ”Investera som Proffsen” med Anders Ström ”en guide till ekonomiskt oberoende” Hotell Anglais, Stureplan 25 september!

Välkommen till Investerarmötet ”Investera som Proffsen” 25 september på Hotell Anglais, Stureplan som vi hösten 2023 fortsätter med föreläsningar kring ekonomi, aktier, investeringar och bolagspresentationer. För mer information via anmälan: ANMÄLAN

Vi fortsätter med “Investera som Proffsen”, vilket vi bjudit in tidigare huvudredaktör för tidskriften Aktiespararen Anders Ström, författare till ett flertal böcker. Anders Ström har kommit ut med en utökad utgåva av Investeringsboken. Boken är en guide till ekonomiskt oberoende och en inspirerande och praktisk vägledning till långsiktiga placeringar i aktier och fonder.

Inspireras av mästare som Warren Buffett, Laszlo Szombatfalvy och Aktiestinsen, Lennart Israelsson, SJ-tjänstemannen som byggde en aktieportfölj värd långt över 100 miljoner kronor. Lär dig de bästa knepen av professionella investerare och fondförvaltare som Simon Blecher, Henrik Didner, Lars Söderfjell och Andreas Brock och högaktuella experterna Peter Malmqvist, Ann Grevelius och Maria Landeborn.

I denna utökade nyutgåva får du också reda på hur andra sparare har börjat handla i aktier, satt ihop en aktieportfölj och utvecklats till fullfjädrade investerare utan att ta alltför stora risker.

Anders Ström är författare och ekonomiskribent med fokus på människor, näringsliv, privatekonomi och investeringar. Han har tidigare varit huvudredaktör för tidskriften Aktiespararen, och har där porträtterat många näringslivsprofiler, från Petter Stordalen till Cristina Stenbeck. Han har tidigare utkommit med bland annat Sveriges mäktigaste familjer – företagen, människorna, pengarna och Fenomenet Ingvar Kamprad – en bok om hans liv. För mer information om boken

Kvällen bjuder också på en mix av bolagspresentationer.

Coeli (publ)

Coeli är en svensk kapitalförvaltare med förtroendet att förvalta cirka 40 miljarder kronor åt sina kunder. De skapar mervärde i kundernas investeringar, till så förutsägbar avkastning som möjligt. De vänder sig till både företag och privatpersoner, till både professionella investerare som kan sin sak och till de som behöver hjälp av experter med sina investeringar. Kunder finns runt om i hela världen. Förvaltarteamen specialiserar sig på aktivt förvaltade fonder inom aktier, räntor, hedge, fastigheter och private equity. Deras fonder inom fastigheter och private equity erbjuder investeringsmöjligheter i tillgångsslag som normalt inte är tillgängliga för privata investerare.

För mer information

Stayble Therapeutics AB (publ)

Stayble är ett kliniskt läkemedelsbolag som utvecklar injektionsbehandlingen STA363 mot kronisk ryggsmärta som orsakas av degenerativ disksjukdom. Behandlingen riktar sig till patienter som inte blir hjälpta av sjukgymnastik och smärtstillande preparat. Injektionen ges vid ett enda tillfälle och effekten beräknas kvarstå hela livet och kräva minimal rehabilitering. Bolaget har en pågående klinisk fas 2b studie inom degenerativ disksjukdom och utökar nu användningen av STA363 till ytterligare en indikation, kroniskt diskbråck, där en fas 1b-studie håller på att startas upp. Behandlingen fokuserar på att permanent minska patientens smärta genom att angripa de underliggande orsakerna. Staybles vision är att utveckla STA363 som ny standardbehandling för patienter som lider av kronisk diskrelaterad ryggsmärta.

För mer information

Presenteras av Andreas Gerward, CEO

Agtira AB (publ)

Agtira erbjuder livsmedelskedjor, butiker och andra intressenter sitt upplägg FaaS (Farming as a Service). Det innebär att Agtira själva eller tillsammans med en tredje part investerar, uppför och sedan driftar sina odlingssystem för produktion av en rad olika grönsaker och fiskarter, medan butiken eller kedjan förbinder sig att köpa hela den producerade volymen över en viss avtalsslängd till på förhand fastställda priser. Gemensamt för Agtiras odlingssystem är att de producerar livsmedel med låg vattenförbrukning i slutna miljöer, utan utsläpp till närmiljön, behov av jordbruksmark eller solljus. Att man odlar intill butiken/kunderna innebär också att man minimerar behovet av transporter och att svinnet minskar.

För mer information

Senzime AB (publ)

Senzime är ett svenskt medicintekniskt företag som utvecklar och marknadsför CE- och FDA-godkända patientövervakningssystem. Målet är att hjälpa till att eliminera vårdrelaterade komplikationer och radikalt minska kostnader i samband med kirurgiska ingrepp och akuta behandlingar.

För mer information

Vi bjuder på något att äta och dricka.