Höjdpunkter under halvåret 2015! Blev det som finansproffsen siade om?

Financial Stockholm har plockat fram några höjdpunkter under halvåret 2015 och önskar alla er en trevlig sommar. Om ni inte hade  möjlighet att besöka våra finansiella träffar eller inte har tagit del av våra filmer eller vill helt enkelt lyssna på dem igen, så ta del av finansproffsens åsikter om marknaden här. Hade de rätt?

Vi fortsätter efter semestern med nya spännande företag varvat med intressanta föreläsningar kring finansbranschen. Vi ser fram emot ett fortsatt bra börsår 2015, trots oron i Grekland, som förhoppningsvis endast blir bra köplägen.

Lyssna på Mats Qviberg, intervjuad av Mikaela Idermark, vice VD Unga Aktiesparare. Finansmannen Mats Qviberg ordförande i investmentbolaget Öresund  pratade 29 april om sina aktieinvesteringar genom åren och vad han trodde om det rådande finansklimatet. Mikaela Idermark bistod positivt som gästföreläsare under den inplanerade frågestunden ”porträttet”.

 

Lyssna på Günther Mårder, VD för Företagarna, f.d. Sparekonom på Nordnet, och hans bedömning av marknadsläget i februari, hur blev det?

 

Lyssna på Jens Engvall, VD Hemfosa och vad han tror om fastighetsaktier, hur har det blivit?

Värd för kvällen på Scandic Anglais 29 april var Hemfosa Fastigheter som är ett svenskt fastighetsbolag med två huvudområden för sin verksamhet. De arbetar dels med långsiktig förvaltning och utveckling av fastigheter, dels med att förvärva och sälja fastigheter. Genom sitt sätt att arbeta skapar de ett balanserat fastighetsbestånd som ger stabil och hög avkastning – vilket i sin tur gör att de kan utveckla och förädla ännu fler fastigheter.

 

Lyssna på Anders Haglund, b.la. skribent på Tradingportalen, som gjorde en global genomgång 16 april av världsläget gällande aktiemarknader, räntor, råvaror samt gav oss också aktierekommendationer. Hur har det gått? Anders arbetar med kapitalförvaltning på Safe Return Asset Management och är även skribent på Tradingportalen och rådgivare/utbildare på TradingCoachen. Dessutom är Anders ordförande för STAF, Skandinaviens Tekniska Analytikers Förening, och är även med i ledningsgruppen för Aktiespararna Stockholm Norrort.