Gameday-LIVE, lunchseminarium fredagen 28 oktober

Vi fortsätter med Gameday-seminariet genom att presentera spelbolaget Svrvive (Survive) Studios som är ett nystartat VR-spelbolag. Familjen Lundin och doldisen Black in Black Capital är några investerare i startupen som tagit in 15 miljoner.

När får vi möjlighet som aktiesparare att investera i bolaget?

Detta och andra frågor från dig också, får vi svar på under vårt Live-sända lunchseminarium som börjar 12.15. Se filmen från livesändningen fredagen 28 oktober.

Se LIVE-sändningen på FINANCIAL STOCKHOLM 

Svrvive Studios

Den nystartade VR-studion grundades så sent som i år.

Bolaget har grundats av entreprenören Faviana Vangelius, spelutvecklarna Hampus Granberg och Pontus Petterson, samt venture builder-bolaget Svärd von Heijne. De har stängt en finansieringsrunda på 15 miljoner kronor. Bolaget värderas i affären till 50 miljoner kronor.

Dessutom släpper bolaget nu sitt första spel – ett mysteriespel med samma namn som bolaget – som går ut på att du mister ditt jordeliv och tvingas arbeta för en utomjordisk agentorganisation.

Svrvive är en del av den snabbt växande globala VR-marknaden, vilket de gör med ett kompetent team, erfarna rådgivare och ett spel som verkligen utnyttjar VR-teknikens styrka genom att ta spelaren till nya världar.

Förutom kapital kommer den nystartade studion även att få hjälp av en namnkunnig grupp rådgivare, en så kallad advisory board. Bland dessa återfinns exempelvis Rikard Steiber, investerare och chef för jätten HTC:s VR-satsningar, Jenny Nordenborg, grundare av Neat Corporation och VR-spelet Budget Cuts samt Spotifys juridiska rådgivare Sofia Sheppard.

En av medgrundarna till bolaget, bolaget Svärd von Heijne, beskriver dock sig själva som ett venture-bolag som startar och investerar i techbolag.

Lunchgästen är Johan Svärd som kommer besvara oss och dina frågor.